·400 syf.····Okunma: 08 Eylül 2024 11:14 Cozy fantasy türü ile nihayet tanıştım..
Kitap türüne özgü olarak bize hikayenin geçmişi ve dünya kuralları hakkında çok fazla bilgi vermiyor. O an ki durumu anlatıyor ve karakterlere odaklanıyor.
Karakterler demişken.. Bu alt türü sevip sevmediğimden emin olamasam da bu kitaptaki karakterlere bayıldım. Her biri o kadar ayrık, o kadar kendine özgü ve sevilesiydi ki. Lucy okuduğum en... Onu özetleyecek bir sıfat bile bulamıyorum. Ama kendine özgü mizahı beni bol bol gülümsetti. Keza diğer çocuklarda öyle.
Kurgu başta akmıyor gibiydi, kitabı bıraktığım an bir daha elime almak için kendimi çok zorlamam gerekti. Belki de bu aralar hızlı kurgulu, şok edici sonlu, deli dehşet şaşırtmacalı kitaplar okuduğum için bu kitap bana fazla yavaş gelmiş de olabilir. Ben hızlan hadi bir şeyler olsun dedikçe kitap yavaş ol manzaranın tadını çıkar dedi. Sonunda sanırım orta yolda buluştuk ve kitabın ikinci yarısı çok daha keyifli oldu benim için.
Elbette beklenildiği üzere kitap beni yumuş yumuş yaptı ve mutlu etti. Bana iyi geldi, yaralarımı sardı, gerçek dünyadan uzaklaştırdı.
Bu alt türden bildiğim kadarıyla başka bir kitap okumadığım için karşılaştırma yapamıyorum. Ama bence güzel bir kitaptı. İlk sayfalarında benim gibi sıkılır yada isteksiz hissederseniz de pes etmeyin ve devam edin, bence okuduğunuza değecek bir kitap.
İyi okumalar..