Puan vermedi·159 syf.····Okunma: 08 Eylül 2024 21:04 Japon Edebiyatı'nın önemli yapıtlarından biri olan bu eserin, yazarın kendi hayatıyla paralel olarak yazıldığı söylenir. Kitap, zengin bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Yozo'nun hayatı boyunca yaşadığı ikilemleri ve varoluşsal sorunları ele alıyor. Yozo'nun içsel karmaşası, bizlerin de kendi iç dünyamıza bir ayna tutarken, insanın gelebileceği uç noktaları gözler önüne seriyor. Bu kısa ama derin keder barındıran hikayede Yozo'nun sonunu tam olarak bilemesek de, yaşadıkları hafızalarımızda derin izler bırakıyor.
Kitap hakkında düşüncelerime gelecek olursam, gerçekten de yazarın hayatıyla büyük bir paralellik taşıdığını düşünüyorum. Zira yazar, 39 yaşında başarılı bir intihar girişimiyle hayata veda ediyor. Kitapta yer alan karanlık temalar ve iç huzursuzluklar, yazarın hayatındaki zorlukları yansıtıyor olabilir. Kitabın bu kadar karmaşık ve sıkıntılı meseleleri ele almasına rağmen, akıcılığı ve edebi güzelliği de eserin güçlü yönlerinden. Yazarın, iç savaşlarla geçen hayatını ve ruhsal mücadelesini okurken, sürükleyici bir yolculuğa çıkmış gibi hissediyorsunuz.