Ah seni bir elime geçirsem Bengisu…
2024 12. kitabı
Spoiler içeren bir yerme yorumu—- Türk kitap, dizi ve film izleyicilerine türlü türlü çeşit çeşit pick-me kızlar sunuldu… Ama sen ‘Bengisu Yılmaz’ evet sen, çok başka bir boyutsun. Bu konuda kitap yazsan yok satarsın. Ben ki kadın karakter sevici, ben ki Edward-Jacob dramasından zevk almış kişi, senin gereksiz aşk üçgeninden gram zevk almadım. Cidden kınamak istemiyorum ama sen nasıl bir toksik insansın? Ya bu çocuk sana ortaokulda açılamadı, kanser olduğunu açıkladığı gün sana aşkını itiraf edebildi ancak. Peki sen ne yaptın? Hala onu sevmene rağmen herkesin içinde ‘ben başkasın aşığım zamanında söyleseydin ok derdim’ dedin. Resmen zamanında söylemediği için trip attın. Bahanen de vay efendim Ege’yi kabul edersem hayattaki amacına ulaştığını düşünür ve kanserle savaşmaktan vazgeçer. Senin kafanı seveyim e mi Bengisu. Nihal Ziyagil senin getir götürünü yapar, Bella Swan elinde not defteri kaşarlık öğrenir senden. Haydi sonra bu çocukcağız hastalığı atlattı. -Ha bu arada yazar seni de unuttuğumu sanma. İlk sayfalarda Ege öldü sandım. Böyle anlatılır mı hiç!!!- Sen yine bu çocuğa triplendin. Hastalığı atlatınca bana yeniden yürümedi ühüüü ben en iyisi mesai arkadaşım Burak’ı friendzone’a alayım keyfime bakayım dedin (tabi bunlar ‘naif premses bengisu’ şeklinde anlatılıyor kitapta). Ya gerçekten sen ne bekliyorsun bu garibandan? Çocuğu hastayken daha iyi bir savaşçı olsun diye güya reddettin. Hem de başkasına aşığım diyerek. Sonra da böhüğğğ Ege iyileşince bana gelmedi korkak Ege dedin. Sen ne istiyorsun bu insandan? Bana erkek savundurttun ya Bengisu daha ne diyeyim sana? Sonra ama yine ve yine Ege senin peşinden Kars’a geldi ya Kars’a. Burakla Ege arasında kaldın. Asla karar veremedin. Ege Burakla yakınlığını gördükçe uzaklaşıp aramadı seni onu seviyorsun diye. Sonra sen yine ‘ayy Ege beni aramıyo uff ben mi arasam amaan boşver’ dedin. Ya neden sen her şeyi bu çocuktan bekliyorsun ki? Belki başına bir şey geldi. Hiç haber bile almayı denemiyorsun. Sonradan ortak bir arkadaşınız sayesinde Ege’nin senin Burak’ın yanağından öperken gördüğü için aramadığını öğreniyorsun. Sonra NİHAYET Ege’ye duygularını itiraf ediyorsun ve o durumu da şöyle açıklıyorsun. ‘Burak sana aşkımı fark etmiş aradan çekildiğini söyledi ben de veda öpücüğü verdim.’ Ya kızım ben sana bir şey demiyorum. Sen ikisini de hak etmiyorsun. Karar vermekten o kadar acizsin ki Burak aradan çekilmese, Özlem sana demese olanları daha öyyyle beklerdin yerinde. Özetle Egeyle Burak’ı şipliyorum. Bengisuyu bırakıp birbirinizin olsun aslanlarım <33
Hayallerin ÖtesindeDilek Yardımcı · Tudem Yayınları · 2019184 okunma