95 tez alıntı ve yorum
2024 18. kitabı
~Sevgi ne kadar küçükse, korku o kadar büyüktür. ~Cehennem , Araf ve cennet arasında , ümitsizlik, yarı ümitsizlik ve selamet arasındaki gibi bir fark olduğu görülüyor. ~Tam bağışlanmaya mazhar olduğundan emin olmak şöyle dursun, hiç kimse kendi pişmanlığının gerçekliğinden bile emin olamaz. ~Hristiyanlara, fakire yardım edenin veya ihtiyacı olana ödünç verenin, lütuf satın almaktan daha iyi bir amel işlediği öğretilmeli. ~ Hristiyanlara muhtaç birini görüp de lütuf için ayırdığı parayı ona vermeyi reddedenin, Papa'nın Endüljanssini değil, Tanrı'nın gazabını satın aldığı öğretilmeli. ~Kilisenin gerçek hazinesi Tanrı'nın şanı ve ihsanı olan kutsal İncil'dir. ~Papa. Neden arafi boşaltıyor. ~Papa , Aziz Petrus Bazilikasini kendi parasiyla değil de fakirlerin parasıyla inşa ediyor. Hristiyan inancı adına, herkesten rica ediyorum. Kendilerine kutsal vahiy gelmişse bana daha iyi bir yol göstersinler, yok gelmemişse en azından kendi kararlarını Tanrının ve kilisenin hükmüne bıraksınlar. Ben, diğer herkesin görüşüdense, sadece benim görüşümun benimsenmesini isteyecek kadar düşüncesiz ve insan aklının uydurması olan masalların Tanrı kelamı yerine konmasını isteyecek kadar budala değilim. Dönemi itibariyle tam bir deklarasyon olan 95 tez inancın ne kadar suistimal edilip özünden uzaklaştırıldıgini gözler önüne seriyor.
Doksan Beş TezMartin Luther · İş Bankası Kültür Yayınları · 20191,362 okunma