2024 22. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2024 11:17
Okuduğum 4. Byung Chul Han kitabı.Post Modern Dönem sosyoloji filozofu diyebiliriz kendisine.Kendinden yaşça ve tecrübe olarak büyük Zygmunt Bauman gibi o da şuan yaşadığımız kaotik sürece anlam vermeye bunu yaparken parçalamaya ve en minimal süreçleri bile bu analizin içinde tutmaya çalışıyor.Palyatif Toplum kitabını çok beğenerek okumalarıma devam ettim.Eros'un Istırabı bazı psikiatrların sıkça bahsettiği "yas ve melonkoli" ye çok benzettim.Tabi burada sosyolojik olarak yine diğer kitaplara paralel bir inceleme var.Günümüz Neo Liberal yaşamında her şeyin pozitiflenerek negatif ten uzaklaştığını böylece yeniden bir eros un var edilemediğinden bahsetmiş.Ekonomi'den,İnsan Yaşamına,İnternetten edebiyata en olumsuzun sürekli öldürülerek narsistlik bir yaklaşımla gelişimi de kendi içinde arayarak açmaza kısıtlığa dönüştüğünü sôzde bir özgürlük içinde kapama tıkılmış bireylere dönüştüğümüzü bu performans hayatın bir anlam boşluğu yarattığını anlatıyor.İnce ama çok derin bir kitap,bazı alıntılar paylaştım herkese tavsiye ederim. Bol kitap dolu günler
Eros'un IstırabıByung-Chul Han · Metis Yayıncılık · 20191,498 okunma