Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?
2024 14. kitabı
youtu.be/LAfm4RFhC00?si=... Kitap yorumumu youtube kanalımdan izleyebilirsiniz. Gazeteci Büşra Sanay “Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?”, diye soruyor. Muazzez Hanım yanıtlıyor. Nasıl güzel, sabırla anlatmış her şeyi. Onun bitmez bir yaşam enerjisi, sonsuz bir vatan ve Atatürk sevgisi ve sarsılmaz bir iş ahlakı var. Cumhuriyetin 10. yılını Eskişehir sokaklarında 10. Yıl Marşını kemanıyla çalarak, öğrencileri ile birlikte kutlamış, çok etkilendiğim bir bölüm oldu. Kitapta çok duygulandığım bölümler oldu. Örneğin Atatürk’ün öldüğü günü ondan dinlemek çok duygulandırdı beni. Herkesin birbirine sarılıp ağladığı o an…. Cenaze töreninde insanların yüz ifadeleri… Anlatırken söyleşiyi hafızasına hayranlık duymamak mümkün değil, Allah nazardan saklasın diyorum kitabı okumak gerek. İlk bölümde insanın yaşama sebebini ve bireylerin dünyada yerini bulma çabasını anlatıyor Muazzez İlmiye Çığ. Ona göre her zaman iyiyi düşünmeli, kendimiz olmalı, kin beslememeli ve daima ölçülü olmalıyız. Çocukların arkasında olup onlara sorumluluk vermemizi, böylelikle özgüven kazanacaklarını belirtiyor. Negatif ve olumsuz düşünmememiz gerekiyor. Zorluklarla mücadele etmeliyiz. Hayattan anlamamız gerekenlerin altını çiziyor. Geçmiş ve gelecek kaygısında olan insanların anı yaşayamadığını vurguluyor. Çocukları yetiştirmekle ilgili önemli ve faydalı bilgiler veriyor. Kafa yapısının yobazlığını ve dünyaya kapalı oluşumuzu eleştiriyor.
Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?Muazzez İlmiye Çığ · Tuhaf Yayınları · 20231,867 okunma