·368 syf.····Okunma: 15 Eylül 2024 00:11 Marie Lu'dan okuduğum ilk kitaptı Genç Elitler ve şunu diyebilirim ki hiç pişman değilim. Daha önce hiç Adelina gibi bir baş karakter okumamıştım. O nedenle bana çok farklı geldi ve gerek hayal gücü gerek yazım tarzı bakımından takdir ettim.
Kitap 3 kişi tarafından anlatılıyor
-Adelina
-Rafaelle
-Teren
Okurken hiçbir zaman sıkılmadım ve Adelina'nın bir sonraki adımını her zaman merak ettim.
Kitabın konusundan bahsedecek olursam...
1300'lü yıllarda ismi kanlı humma olan bi hastalık yayılır. Bu hastalık sonucunda insanlar ya ölür ya üzerlerinde bir değişiklik yaratır(vücutta yara izleri oluşması, saç rengi değişimi vb.) ya da normal hayatınıza geri dönersiniz.
Kanlı hummayı izi olup atlatan kişilere halk içinde "malfetto" derler ve bu insanlar dışlanır, garabet olarak görülür ve uğursuzluk getirdiğine inanılır. Çok az malfetto çocuk hastalıktan dolayı özel güce sahip olur ve Adelina da onlardan biridir. ( Yanılsamalar yaratabilir , korku ve öfkeden beslenir.)
Babası tarafından sevilmeyen Adelina başka bir adama satılacağını öğrenir. Ve evden kaçmaya karar verir. Kardeşini geride bırakıp kaçarken babasına yakalanır ve illüzyonlar yaratarak babasını öldürür. Engizisyon askerleri tarafından yakalanıp infaz ettirileceği zaman genç elitler tarafından kurtarılır.(Genç Elitler kanlı hummadan kurtulup özel güçler kazanmış olan çocuklardır.)
Hikayenin devamında ne olacak?, Adelina'yı neden kurtardılar? sorularını merak ederek okuyorsunuz.
Okumanızı kesinlikle tavsiye ederimmm