···Okunma: 15 Eylül 2024 18:27 2016 'da 20th Century Studios tarafından Beyazperdeye aktarılan,Eva Green'in,Ella Purnell 'ın ve Asa Bopp Farr Butterfield'ın ve daha bir çok efsane ismin oyuncu kadrosunu oluşturduğu, Tim Burton imzalı Miss Peregrine's Home for Peculiar Children ( Bayan Peregrine'in tuhaf çocukları) 'nı izlediğimde çok beğenmiştim ve bir kitap uyarlaması olduğunu birkaç ay bundan önce öğrendim . Ransom Riggs'in ərsəyə getirdiği bu fantastic janrdakı şedevr bir Masterpiece sayılmalı bence çünkü bi kere 1940 'lı yılların Naziler Ve Yahudiler arasında patlak veren xaotik atmosferini öyle lakonik ve metaforik bir dille reader'a aktarmış ki, tek kelimeyle Legendary Zaten Abraham ve Jacob, Enoch gibi personaj isimleri seçmesi tesadüfi değildir diye düşünüyorum.
Beğendiğim diğer bir nüans kitapta farklı kolleksiyoncu ve illüstrasyonistlere ait olan gizemli Black&White resimlerdi .
İlginç bir diğer noktaysa Jacob'un dedesinin biricik aşkı, 88 yaşı olmasına rağmen hala genç fizionomiyasında kalan Emmayla romantika yaşaması. Kulağa nerdeyse Ensest gibi geliyor ama neyse)
(Sebebi Zaman Tsikl''ı ) . Ve kitabın konusuna geçersek :
Romanın ana karakteri Jacob Portman, dedesinin anlattığı tuhaf hikayeleri hep hayal ürünü olarak düşünmüştür. Ancak, dedesinin beklenmedik ölümü üzerine, Jacob gizemli bir mektup ve eski fotoğraflarla karşılaşır. Bu fotoğraflar, dedesinin hikayelerinde bahsettiği tuhaf çocukları ve onların yetimhanesini göstermektedir. Jacob, dedesinin geçmişi hakkında daha fazla bilgi edinmek için çocukluk anılarını takip eder ve gizemli bir adaya, çocukların yaşadığı yetimhaneye gider. Orada, Bayan Peregrine adlı öğretmenleri tarafından yönetilen “Tuhaf Çocuklar” adında bir grup çocukla tanışır. Bu çocuklar normal insanlardan farklı güçlere ve yeteneklere sahiptir. Kitap boyunca Jacob, bu tuhaf çocukların dünyasına adım atar ve onlarla arkadaş olur. Onların güvenini kazanarak ve kendi gücünü keşfederek onları korumak için elinden geleni yapar....
Herkese iyi okumalar)