“Hayat reçete edilemez. Kimse kimseye hayatı öğretemez. Herkes kendi yanlışlarını yaparak hayatı öğrenir. Ancak hiçbirimiz bütün bu yanlışları yapacak kadar uzun yaşamayız. Bu nedenle akıllı ve olgun insanlar başkalarının yanlışlarından öğrenirler. Otuzlu yaşlarına gelmiş herkes bilir ki parayla kitap alınır, bilgi alınmaz;cinsellik alınır, aşk alınmaz;saat alınır, zaman alınmaz;yağcı arkadaşlar bulunur, dost bulunmaz;herkesin gıpta ettiği bir eve sahip olunur, ancak bu ev yuva yapılamaz. Daha çok para kazanırsak, daha iyi yaşayacağımızı düşünüyoruz, ancak en çok sahip olmak istediğimiz şeylerin parayla alınamayacak şeyler olduğunu unutuyoruz.
İletişimde en büyük beceri söylenmeyeni duyabilmektir. Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır. Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek ve hissederek söyler .”
Harika bir okumaydı çok keyifli bir öğrenim kitabıydı.Doğru bildiğimiz yanlışların yıkıldığı ,almasını bilen herkesin cebini bilgiyle,bol öğrenimle dolduracağı keyifli bir kitap bırakıyorum buraya .
Acar BaltaşHayalini Yorganına Göre Uzat