2024 6. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2024 11:57
Spoiler İçerir . . . BAYILDIM. HARİKA. MÜKEMMEL Cidden uzun süredir en çok merakla okuduğum serilerden biri olabilir. Kitabın başı biraz daha yavaş tempoyla başlıyor ve hem günümüz hem de Isla’nın geçmişte Grimle tanışmaları üzerinden ilerliyor. Isla geçmişi hatırlamak zorunda çünkü gelecek savaşla ilgili ona bilgiler verecek. Bir yandan da hatırlamak istemiyor çünkü Oro ile güzel bir hayatı var ve sanki ona ihanet ediyor gibi hissediyor ama bu bilgileri alması gerekli aksi halde savaşta onu çok kötü bir son bekliyor … ama acaba öyle mi ??? Kitabın sonundaki plot-twistler ağzınızı açık bırakıyor. Ben kitabı atmosferi itibariyle de çok sevdim. Farklı diyarlara yolculukta Sunling , wildling ve dahası derken bu kitap ilk defa Nightshade’i tanımaya başlıyorsunuz ve Grimle Isla’nın enemies to lovers sahnelerine tanık oluyorsunuz. Ama birinci kitapta da olduğu gibi bu kitapta da bazı kısımlar kafamda hala tam oturmadı mesela; -Grim Isla’nın hafızasını Oro’ya aşık olması ve gücünü çalması için silmişti ama bu kitapta sanki Isla’nın köyü yanlışlıkla yok etmesinden gelen pişmanlıkla sildiği gibi lanse edilmiş. Belki de iki neden de bunu etkiledi bu kısım biraz soru işaretleri bıraktı bilemedim. Yine acaba Grim’in en başta Aurora ile anlaşma yapması lightlark’ın yönetimini ele geçirip Isla için portalı rahat rahat kullanabilmesi için miydi ?Ama Oro da İsla’yı seviyor sorsa izin verirdi belki bu kadar savaşa gerek var mıydı ? :D birde hani Grim drekleri yönetmek istemiyordu? Savaşa yine onlar da katıldı. O zaman Grim kalıcı kullanıp cidden dreklerle lightlark’ı tamamen ele geçirmek istiyor , zaten Oro’dan da hoşlanmıyor. -Bu arada kitapta Oro’ya cidden yazık oldu. En başından beri “team Oro” ilerledim ama dürüst olmak gerekirse Grim ve Isla arasında ki kimya Oro ve Isla arasında yok ve Grim’in Isla’ya olan sevgisi çok farklı. Kitabın yarısında team Grim’e kaymadım değil ama Oro gerçekten her iki kitapta da okadar iyi ki umarım kimse ölmez cidden çok üzülürüm. Isla’nın da Oro’ya karşı olan “sen daha iyilerine layıksın” tripleri beni sinir etti zaten. Madem daha iyilerine layık sen daha iyisi ol o zaman. Bu love triangle muhabbetini her iki erkek karakter de harika olunca hiç sevmiyorum :,) Sonunda Grim’in aşkı beni mest etti bunu da eklemeden geçemem ve yazar sanki üçüncü kitapta olacaklarla ilgili ufak bilgiler verdi mesela bir tüy buldu Isla ama ikinci kitapta bunu hiç kullanmadı. . . Favori sahnem: Isla’nın Grim Oro’yu öldürmesin tam tersi Oro Grim’i öldürsün diye Grim’in tüm gücünü çalması ve Grim’in sadece Isla’ya bir şey olacak diye üzülmesi, ne hayal kırıklığı ne de kızgınlık hissetmesi… bu sahne cidden beni bitirdi ve Grim’in aşkının Nirvana’da olduğunu anladım. . Yine Isla’nın bu kitapta güçlü bir karakter imajı çizmesi ve özel güçlerini kullanması da bana bir oh dedirtti. Güçsüz kadın karakterleri özellikle fantastik kitaplarda hiç sevmiyorum. Bu arada ilk kitaptan, ikinci kitabı okuyup okumamakta ilgili kafasında soru işaretleri olan varsa kesinlikle Nightbane okumaya değer ve bence ilkinden çok çok daha iyi. Üçüncü kitabını sabırsızlıkla bekliyorum. Nightbane Alex Aster
NightbaneAlex Aster · Parola Yayınları · 2024129 okunma
Şuan ıslanın grimle kılıç bulmaya çalışmasındayım. Bilgi almak için hırsız adama dans fln yaptı. Ne bileyim ya bu sahneler beni baya soğuttu grimden. Gavat vibeı veriyor anlatabiliyor muyum, zaten en başında oroyu tavlaması için anılarını alması fln da gavatcaydı. Ben orocuyum yaa, grimi sevebileceğimi sanmıyorum baya uzaklaştırdı bu hareketleri