2024 44. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2024 17:11
Tavsiye üzerine almıştım şiir tadında akıp gitti.Genel olarak kitabın kelime haznesi çok geniş değil orta seviyede.İnançla harmanlanmış. Ben Ahmet Bulut' un yazdığı kısmı daha çok beğendim ayetler, hadislerle kitaba güzellik katmış daha mantıklı geldi tavsiyeleri dikkate alınacak değerler içeriyor. Gülseren Gümüş' ün yazdığı kısım daha duygusal geldi ve mektup niteliği taşıyan kısımlar tavsiye kısmıları davar. Kitaptan bazı sözler; Ahmet Bulut'un yazdığı kısımdan alıntılar; Ahmet Bulut -Sen artık eşinin arkadaşı, yoldaşı, sırdaşısın. -Değerini yitireceğin yola düşme. -Allah barışmak için nefsini dizginleyeni sever. -Akıllı kadın kendini ve eşini Hesap Günü' nde pişman etmeyecek olandır. -Evinizi insana hizmet edecek şekilde hazırlayın.Siz eşyaları kullanın.Eşyalar sizi kullanmasın. - Eşinizden sevginizi esirgemeyin. - Kadın, erkeğine Allah' ın emanetidir.Erkek ona yediğinden yedirir, giydiğinden giydirir. - Yaşamanın anlamı Allah' a sevgili olmak değil midir? - Haramın adı, "seviyeli birlik" olmuş. -Eşini aldatmak, "özgürlük" olmuş. -"Kendine yapılmasını istemediğini eşine de yapma." -Mutlu edersen mutlu olursun. -Cilter dolusu kitap okusan hayatına uygulamadıktan sonra ne faydası olur sana? Gülseren Gümüş' ün yazdığı kısımdan alıntılar; Gülseren Gümüş -Güçsüzlüğümü senin gücüne yaslamak, sana dayamak isterim. -Ben senin incitenin değil, inceliğin olmak isterim. -Kadının en güzelinin sana helal olanın olduğunu iyi bilirsin. -Umuda ümit etmeliyim. -Sözleriyle beni azarlayan değil, bir bakışıyla bana öğüt veren nasihatçim olmalı. -Güven duyduğum emanetçim olmalı. -Allah' a olan imanından imkanlar doğmalı.
Alıntı
Aşkın Ev HaliAhmet Bulut · Timaş Yayınları · 2018868 okunma