·72 syf.····Okunma: 18 Eylül 2024 10:03 İslama ait olmayan adet ve geleneklerle değişime uğramış olan bazı davranış ve tutumların değişimi ile başlatılan feminizmden kadın özgürlüğünden bahseden bu kitapta benim düşüncelerimin fazlaca yer edindiğini gördüm. Kadının ev işi yapmaktan uzak olduğu ve yapmayı küçümsediği, erkekle eşit olmak için kendi fıtratından vazgeçmesinden bahsediyor. Bir tür batılaşma oyununun içinde olduğumuzu ve de islamdan uzaklaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını anlatıyorlar. Bunu ilk önce kız çocuklarını okula göndererek başlatıyorlar. Ki zaten islama aykırı değil bu. Daha sonra ortaokul lise üniversite derken, artık üniversitede büyümüş olan çocuklara özgürlük adı altında açılmayı ve bağnaz düşüncelerden uzaklaşmak gerektiğini söylüyorlar. Daha sonra bu durum radyo televizyon ile destekleniyor. Gün geçtikçe feminizm adı altında kadınların kendilerini sergiledikleri ve kendi bedenlerine yapılan bu saygısızlığın adına modern kadın veya Özgür kadın denildiğini savunuyor. Bu söylenenler bana da doğru geldi ama yine de bazı düşüncelerim çok kökleşmiş. İnsan her okuduğu kitaba dönüşüyor. O yüzden ne okuduğumuz çok önemli.