···Okunma: 19 Eylül 2024 21:20 Amerika kendi ülkelerinde olmayan savaşlari hep destekleyen, kaostan ve kargaşadan beslenen bir ekonomiye sahip. Dünyada bir sürü savaş var ve savaş bitti görünsede binlerce hayatı örseliyor. Amerikalı askerlerde bir şekilde savaşıp öldürür ve ölürken ruhlarinda kötü izler kalıyor. Geri döndüklerinde bir bomba gibiler. Hollywood filmleri ve yazılan kitaplar bu kayip ruhlar hakkinda bolca malzeme ve bilgi sunuyor. Kitabin teması "Düşmanı sadece dışarıda aramayın. İçinizde de nefret dolu, intikam almak isteyenler olabiliyor. Uygun ortam, uygun şartlar sizi kahraman ya da suclu yapabilir. "
Burada yazilanlar insani suçlar gibi görünse de aslinda devletler ve ideolojiler de suc isliyor.
Israil mossad ajanları insani duygularla ve görev aşkı ile işlenmiş iken araplar terorist ve kötü karakter olarak betimlenmis.
Mesela;Muhammet Fasil ateist oldugunu söylüyor.
Najeer, Kara Eylül’ün komutanı. . Bir ‘Orta Doğu durumu’ kavramına inanmıyor. Filistin’in Araplar için iyileştirilmesi fikri onu mutlu etmiyor. O soykırıma, arıtıcı yangına inanıyor. Dahlia Iyad da öyle.
Dahlia Iyad da hem acımasız bir terörist, hem de her zaman kadınlığını kullanmaktan çekinmeyen güzel ve akıllı bir kadın.
Kitap bittiğinde acaba kac eylem, kac katliam arka plandaki insanların destegi ile engellendi diye düşündüm.