#kılıçkapan
cassandraArtemis
“İyi olan her şey tanrılardan,
Kötü olan her şey insanlardan gelir…”
Yazarın kalemiyle yıllar önce Ölümcül Oyuncaklar serisi ile tanışmıştım. Genç fantastik türünde yazdığı diğer eserleride severek okumuştum. #kılıçkapan yazarın ilk yetişkin fantastik eseri. Yepyeni bir dünyada ve yepyeni karakterlerden oluşan Castellane Günlükleri serisinin ilk kitabı. Kitap, kralın kılıç kapanı olarak çocukken yetimhaneden alınıp seçilen Kel, veliaht prens ve şifacı Lin Caster etrafında dönüyor.
Yetimhaneden alınıp Kral varisi Prens Conor için yetiştirilmeye başlanan Kel, prens için hayatını riske atacak, gerektiği yerlerde onun için onun yerine geçerek kendini feda edecek kişidir yani kraliyetde bunun adına kılıç kapan deniyor.
Lin ise toplumun alt kesiminde büyüyen, yasadışı işler yapan ama aynı zamanda bu sistemin yıkılmasını isteyen güçlü bir kadın karakterdir. Üyelerinin hala sihirli yeteneklere sahip olduğu düşünülen bu topluluk Ashkar’lar olarak adlandırılıyor. Yasalara gçre şehrin duvarlarının dışında yaşamak zorundalar. Fakar Lin karşı çıkılsada bir doktor ve insanların hayatı için şehre girip çıkıyor.
Veliaht prensin kılıç kapanı Kel’in, ansızın uğradığı bir suikast sonucu Lin ile yolları kesişiyor. Castellane’nin yeraltı dünyasına, yani suçlu hükümdarın ağına çekilirken onları bekleyen gizli kalmış sırlarda birer birer ortaya dökülmeye başlıyor.
Tam bir seriye giriş kitabıydı. Bu kitapta da pek çok yerde olduğu gibi sınıf farklarına, güç dengelerine, ihanetlere ve kaderin oyununa rastlıyoruz. Yazarın büyülü dünyası bir okadar güzel fakat karmaşık karakterler ve ilişkileri ayrıca karakter yoğunluğu baya zorluyor. Okurken zor adapte oldum. Ve çok ağır ilerledi Çoğu yerde fazla detay vardı. Yine de İkinci kitapta daha aksiyon dolu olacağını düşünüyor merakla bekliyorum.