Çıldırmalık (spoi var)
2024 54. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2024 20:46
öncelikle kitap incelemesi yazmakta en kötü insan olabilirim, çünkü o kitap çok etkileyiciyse düşüncelerimi toplamam çok uzun sürüyor (örn: hashas savasi). neyse başlıyorum. konusunu anlatmayı hep gereksiz bulmuşumdur, orayı geçelim. kitabin evreni, bakin evreni o kadar iyi yazılmış ki kafayı yedim sayfa 300-350'ye kadar hiç bir şey çözemedim, sorularım çoğalıyordu ama hiç birine cevap gelmiyordu aynı zamanda. sonradan bir şeyler oturmaya başladı dedim, plot üsütne plot yedim, son 140 sayfayi soluksuz okudum. plotlar biraz zorlama gibi gelse de bu çenem düşecek kadar şaşırmadığım anlamına gelmiyor. kont, kont geldikten sonra başladı her şey. o kontun suyunu sıkıp haslama yapmak istiyorum serefsiz. babasi, babasi zaten ayri bir terane meğersem korumaya çalışıyormuş da zart da zurt da saçmalık. bir de babasinin kokusunun scarlett'te travma bırakması hoş olmuş bence. julian, kitapta tek sevdiğim karakterdi, ama belliydi zırt pırt yok olmasından. sanatkar olması bence gereksizdi zaten plotun anasını ağlatmışsın niye sevdiğmiz adamdan vuruyorsun. sonda kızılcık demedi diye sinirlenmedim de değil. scarlett, aslında cok sevecegim bir karakter olabilirdi ama tella gibi iğrenç bir insanı 2 paragrafta bir abartip onu şöyle korumaliyim boyle korumaliyim deyip, enayiliginden dolayi ısınamadım. tamam, annesiz büyümüşsün koruma içgüdüleri zart zurt da bu kadar da olmaz yani tam bir şey olacak aklına tella geliyor bir paragraf tellayı koruması gerektiğinden bahsediyor. ne tellaymış be! tella, allah belani versin. nefret ediyorum allahin salağı. bütün olaylar tella'nın üzerine kurulmuş da scarlett onu tamamlamaya çalışıyormuş gibi hissettim. bitirdikten sonra dedim ana karakter tella olmalıydı. hatta tahminimce sonraki kitaplarda ana karakter züppe tella olacak. legend, nefret ediyorum. genel olarak kitabın evrenini beğendim ama karakterlere ısınamadım diyebilirim.
CaravalStephanie Garber · Dex Kitap · 20232,465 okunma
umarım ilerledikçe tellayı sevmezsin seni de kaybedemeyiz
ZEYNEP
yok yok olmaz oyle bisey
herkes tellayı övüyor kitapta çok sinirliyim 💀
ZEYNEP
SNDJNDKDKDKDJ COK SACMAA