Yazarın bir Trader olmasından yola çıkarak kitabın ekonomik okuryazarlıkla alakalı olduğunu sipariş verirken düşünmüştüm. Ancak kitabı okumaya başladıktan sonra konusunun sadece ekonomi değil, Tarihten tutun da Matematiğe değin uzanan, hayatta sorumluluk almanızı sağlayacak açıklamalar yapan zengin bir eser olduğunu fark ettim. Yazar zengin kelime haznesini ve geniş bilgi yelpazesini sonuna kadar kullanarak okuyucuya keşfetmesi için farklı bir dünya portresi sunuyor. Algıladığınız dünya ile kendisinin lanse etme istediği dünya arasında anlattığı kesimlerden bağlantı kurabiliyorsunuz. Adından da anlaşılacağı gibi bireylerin sözlerden ziyade eylemleriyle bir yerlere geldiği ve birebir yaşadığımız deneyimlerle kararlar vermemiz gerektiği kitabın bir çok bölümünde geçiyor. En önemlisi bir başkasını doğrudan ilgilendiren kararlar aldığımızda bu kararın sonuçlarının iyi düşünülmesi gerekiyor. Farklı çoğrafyalarda yaşayan insanlar için bazı şeyler farklı anlamlara gelebilir. Anca ve anca tarih bilirsek, o muhatap olduğumuz medeniyeti daha iyi anlayabilir ve sonuçlarını daha doğru tahmin edebiliriz. Bu bizim daha rasyonel karar verebilmemizi sağlar. Düşünsenize geçmişinde tramvalar yaşamış birine karşı tavırlarınız bildiğiniz takdirde farklı olacaktır değil mi ? yada Teoriyle pratiğin farklı olduğunu her yetişkin yaş ilerledikçe anlamıştır sanırım değil mi ?