2024 48. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2024 00:32
“Herkesin özel olduğu yerde… kimse özel değildi” Muhalifler serisi genel olarak çok güzeldi. Ay günlükleri ve kalpsiz kitaplarını çok sevdiğim için Marissa Meyer’i daha fazla okumak istedim. Kısaca seriden bahsedersem Gatlon şehri henüz gelişme aşamasında bir dünyada geçiyor. Dahiler denilen özel yeteneklere sahip kişiler var. Muhalifler yani kahraman olarak anlatılan taraf ve bir de Anarşistler yani kötü olarak bilinen taraf var ve tüm bunların arasında da insanlar var. Nova’nın annesi, babası ve kardeşi öldürülüyor ve bu olaydan sonra da Nova’ya amcası sahip çıkıyor. Anarşistlerin lideri aynı zamanda bu olay için Muhalifleri suçluyor ve intikam alması gerektiğini söyleyerek Nova’yı Muhaliflerin içine casus olarak yerleşmesini istiyor ve hikaye bu anlamda şekillenmeye başlıyor. Seri çok iyi yazılmıştı ilk iki kitapta heyecan çok vardı ama kendini tekrar eden yerleri de çok vardı. Son kitapta da o noktaya kayıyordu ama sonlara doğru çok iyi şekillendi. Yarısından sonrası gerçekten çok akıcı ilerledi ama ilk yarısı sıkıcıydı ve bir noktada konunun sürekli kendini tekrar ettiğini düşünmüştüm ama daha iyi bir şekilde ilerledi. Nova’nın çok güçlü bir karakter olduğunu çok iyi yazıldığını düşünüyorum. Onun taraflar arasında ki bocalaması kararsızlığı bir yanda ailesinin hesabını sormak isterken diğer yandan savunduğu şeyin gerçekten bu şekilde mi savunulması gerektiğini kendi içinde sürekli sorguluyordu. Bir an gerçekten her şey daha da kötüye gidebilirmiş gibi hissettim. Kitabın başları ne kadar monotonsa sonları da aşırı heyecanlıydı. Ve gerçekten sonunun bağlanma şekli de çok hoşuma gitti. Yıldız konusunda kafam çok karışıktı başlarda yeterli şekilde açıklanamadığını da düşünüyordum ama sonradan hepsinin cevaplarını almış olduk. Bence genel olarak çok ince işlenmiş güzel bir seriydi.
SüpernovaMarissa Meyer · Dex Kitap Yayınevi · 2021230 okunma