Herkese Merhaba
Bugün sizlere Melek Akıncı kaleminden Eslim 1 kitabının yorumu ile geldim
Eylül ayının sıradaki kitabı 2024 yılı basımlı 558 sayfalık bir kitap.
ଓ"Bağlar vardır hayatta. Sıkı, kopmayacak bağlar. Kaçamazsın onlardan, kurtulamazsınız. Ne kadar uzaklaşmaya çalışırsanız çalışın yük olur omuzlarınıza, hep bir kenarda bekler sizi, unutamazsınız."
Öykü Karaca diğer adıyla Eslim liseden yeni mezun olmuş o çok istediği Güzel Sanatlar Fakültesine gitmek için can atıyordu. Fakat o gece görmemesi ve duymaması gereken ne kadar çok olay varsa hepsini bir bir görüp duymuştu. Yaşanan bu istenmeyen olaylar, hayatını, hayallerini tehlikeye sokmuştu. Bunca olaydan sonra çok sevdiği dostu Eda'nın şaibeli bir şekilde ölüm haberini de almıştı. Bunca olaydan sonra Öykü'yü babası Nevzat, evinden, sevdiklerinden, yaşadığı şehirden uzakta İzmir'de yaşamaya mecbur bırakmıştı. Daha on sekiz yaşında herkesten ve her şeyden uzakta tam altı yıl boyunca bir başına para kazanıp okumaya çalışmıştı. Babası her türlü kötülüğü yapmıştı. Akıl hastanesine bile yatırmıştı. Tedavi sürecinde o hatırlamasa da ileride tekrar karşılaşacağı güzel insanlar da karşısına çıkmıştı. Ailesinin ona karşı bu tavrı, onu istememesinin sebebi neydi? Yoksa o gece ki yaşanan olay mıydı?
ଓ"Zaman bazen yara, bazen de ilaç olmuştu hayatımda."
Artık işinde başarılı, kendi ayakları üzerinde durabilen Öykü için ailesine hesap sorma vakti ve yaşadığı şehre geri dönme vakti gelmişti. Yıllar önce o okumak için can attığı görkemli binanın önündeydi ve eğer babası Nevzat Bey'in kulağına gitmeyecekse burada öğretim üyesi olarak görev yapacaktı. Sahi o çok istediği mesleği yapabilecek miydi?
ଓ"Beni bu hayattan, omzuma bırakılan bu yükten, bu aileden, beni benden kurtarın diye bağırmak istiyorum."
Babası, güçlü ve kötü bir adamdı. Geçmişin geçmişte kalacağını düşünerek geri gelen Öykü için maalesef ki geçmişinden, Eda'nın ölümü ile ilgili sırlar, yaşanan trajik bir sürü olaylar peşini bırakmamış gün yüzüne çıkmıştı, ve elbette o çok istediği hayalleri de istemese de suya düşüyordu.
ଓ"Her attığın yanlış adımda muhtemel son senden uzaklaşacak Gözlerini aç ve gerçekleri gör."
Geçmişte yaşanan o trajik olayların perde arkasını çözmek babasının, ailesinin gerçek yüzünü göstermek istiyordu. Eda'nın sırlarla dolu ölümü ile karşısına çıkan ipuçlarını takip edecekti. Ya tüm gerçekler gün yüzüne çıkacak ya da toprağın altında kalmaya devam edecekti.
ଓ"Duygularının esiri olup işleri berbat etme. Unutma ne olursa olsun kimseye güvenemezsin. Kim olursa olsun. Kendine dikkat et."
Bu sefer kaçışı yoktu ve büyük bir kaosun tam ortasındaydı.
ଓ"Bir pamuk ipliğine bağlı hayat, sevgiden yoksun acı dolu bir ruh ve bitmek bilmeyen sırlar... Belki de yıllar sonra beklenen o gün bugündü. Her şeyin açığa çıkacağı, zalime zalimce davranılacağı."
Serinin ilk kitabı ile karşılaştığım da gözüm korkmadı değil Ama kitaba başladığım anda kitapta kayboldum bir baktım ki sona gelmişim Sade, akıcı anlatımı, sürükleyici kurgusuyla birlikte gizem, macera, polisiye dolu film tadında bir kitaptı.
Yazarımızın kalemine sağlık
Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz
Okumayı ihmal etmeyin
im t u b i s ʚĭɞ