Bu 1000k kitapta ilk incelemem umarım daha çok inceleme yazmak nasip olur.
Bu kitap için nerden başlasam bilmiyorum. Uzun zamandan sonra beni etkileyen ve durmadan okutturan nadir kitaplardan biri oldu benim için. Martin edenden sonra benim için en anlamlı kitap. Bittiği ve bu kadar kısa sürmesi üzücü gerçekten.
Kitaba gelecek olursak charlie düşük IQ lü bir birey olarak dünyaya geliyor. Annesi düzen ve elalem ne der manyağı olan bir kadın. Babası sıradan bir adam. Charlienin durumunun düzelmesi için bir çok yönteme başvuran ailesi bir kız kardeşi olunca tamamen umudu kesiyorlar charliden. Charlie bu durumu zekasının gelişmesi ile ameliyattan sonra hatırlıyor ve ailesinin bu yaptıklarını görünce çok derinden etkileyen bir cümle kuruyor
“ şimdi görüyorum ki norma bizim bahçemiz de bir çiçek gibi açtığında, ben yabani bir ot olmuştum. Sadece kimsenin beni görmediği köşeler de ve karanlık yerlerde yaşamama izin verilecekti”
Charlie durumunu bu cümle ile ne kadar üzücü olsa da net bir şekil de açıklıyor. Bu çok üzücü bir durum toplumumuz da bu durumda olan insan sayısı azımsanmayacak kadar çok. Bir çok kitaptan sonra, bu kitaptan sonra da bazı şeylere farkındalığım daha çok arttı. Bu kitap da engelli bireylere karşı olan farkındalığım daha çok arttı.
İnsanlar çok acımasız. Biz vicdan sahibi kişiler bu bireylere elimizden geldiğince daha çok hayatlarına yardımcı olalım. Bu kitapdan da anladığım kadarıyla istedikleri tek şey sevgi ve arkadaşlık. Bunları yapamıyorsak biz ne için varız?
Çok can yakıcı bir kitap içimin cız ettiği çok nokta vardı ama böyle bir kitabın varlığını fark edip sürekli listem de tutup ve indirim de hemen almış olduğum için çok mutluyum. Okunmanızı tavsiye ederim. 10 üzerinden puanım 9. 1 puan sonunun biraz da olsa belli olmasından kitabın ortaların da. Daha doğrusu ben anladım belki farklı insanlar inceden sezemiyordur.