·416 syf.····Okunma: 20 Eylül 2024 01:28 #çaresiz
"Beni düşünüyor musun? Konuşmadan, birbirimizi görmeden haftalar ya da aylar geçirdiğimizde... beni düşünüyor musun?"
"Lanet olası her gün Sunny."
Chestnut Springs serisinin üçüncü kitabı #çaresiz. Arkadaştan aşka temalı, küçük bir kasaba hikayesi. Ve benim en sevdiğim temalardan olan bu hikaye yine oldukça keyifli ve güzeldi.
Hokey oyuncusu Jasper Eaton’ların manevi çocuğu gibi. Ailede büyümüş dilek kuyusu çiftliğinin ve ailenin bir ferdi haline gelmiş. Çok yakışıklı, nazik ama aynı zamanda da gizemli. Sloane için ise çocukluğundan beri platonik olarak aşık olduğu o kişi..Aynı zamanda da kuzen sayılan Jasper ve Sloane’un hikayesi aslında çok derin. Hep birbirlerine yakın olmuş ve beraber büyümüşler aslında.
Şehrin en iyi balerinlerinden biri Sloane. Ailesi nüfuzlu ve zengin. Ve baskıcı babasının onun geleceği için planlarının dahilinde. Her ne kadar Sloane bunlardan habersiz olsada. Tam evlilik aşamasında olan Slone’un eş adayını bile babası seçmiş durumda. Sloane aşık değil onun aşık olduğu tek kişi çocukluğundan beri Jasper. Hayatı alt üst olduğunda tam da düğün gününde onu bu durumdan kurtaran da yine Jasper oluyor. Çünkü birbirlerinin en yakın arkadaşlarıda aslında ve pek çok anlarını birlikte geçirmişler. Sloane aşkının karşılıksız olduğunu düşünse de Jasper’da onu yıllardır kalbinde saklı tutuyor. Çünkü ailesinin acı kaybından sonra Jasper’in tüm hayatı hokey olmuş. Ve Sloane’un diktatör babası yıllar evvel bunu ön görüp Jasper’ı tehtit ediyor Sloane’dan uzak durmasını sağlıyor.
Ama yıllar onu olgunlaştırıyor ve ikisinin yaptığı baş başa bir yolculukla saklı olanlar günyüzüne çıkmaya başlıyor. Bu yolculuk onları yakınlaştırıyor ve Jasper artık geri durmayacak. Yıllardır istediği kadını ve görmezden geldiği aşkını ortaya çıkaracak ve Sloane’a bunu kanıtlayacak.