272 syf.
9/10 puan verdi
James O'Barr
James O'Barr
Karga
Çizgi roman okumak her zaman tercih ettiğim bir okuma değil. Ama ara ara böyle istisnai durumlar olabiliyor. /\ Yıllar önce Ölümsüz Aşk ismiyle izlediğim filmin aslında bir çizgi romandan uyarlama olduğunu öğrenir öğrenmez kitabı almak istedim. Çizgi romandan uyarlama nasıl oluyormuş bilmek istedim. İstisnai durum buradan geliyor. /\ Filmi bilerek kitaba başlamış olsam da beklenti içerisine girmedim. Filmi izleyenler varsa konuyu az çok bilir. Hiç bilmeyenler için çok az bahsedeyim. Elric nişanlısıyla evlerine dönerken arabaları arızalanır ve durmak zorunda kalırlar. Ardından başka bir araç gelir ve olaylar başlar. Çok tahmin edilebilir bir konusu var değil mi? Ama işlenişi o kadar ürpertici ki bir ara dehşete kapıldığım için kalakaldım elimde kitapla. Otomatik Portakal'dan beri beni bu kadar dehşete sokan bir kurguya denk gelmemiştim. Evet, daha korkunç içerikler okumuşumdur ama onun nasıl işlendiği etkileme bakımından çok fark eder. Bu kitap o yüzden çok başka hissettirdi. /\ Elric'in uyanışıyla başlamıştı kurgu. Filmi izlemiş olmasam daha da büyük bir merakla bu adamı bu kadar karanlığa sürükleyen ne olmuş olabilir diyerek okurdum. Ama bildiğim için filmden, sadece işlenişinin nasıl olacağını merak ettim. Ve sonunda o bölüme geldiğimde okuduklarım filmden, şu sıralar tekrar çekilmiş versiyonundan, çok başkaydı. İki filmde de kötülüğe sebep yüklemeye çalışarak yazarın oluşturduğu kâbusu azaltmışlar. Gerçekte olan o kadar korkutucu, o kadar olası ki... Gece uyurken zorlandığımı hatırlıyorum. Çünkü gerçekleşme ihtimali insanın kanını donduruyor. Yanlış zamanda yanlış yerde olmak... İşte O'BARR'ın kaleminden dökülenlerin tek cümleyle anlatımı. Bu kadar basit. Ama işin içine film girince ekrana yansıyan illa bir sebep olmalı düsturu. Sanki kötü olanların hep bir gerekçesi varmış gibi. İşte O'BARR, bunun üzerinde durmuş. Kötülerin kötülük yapmak için sebepleri olmaz. Belki de bu farkındalık kitaptan bu kadar etkilenmeme sebep oldu. Severek okumadım belki, ama iyi ki okudum. Kitaplığımda da her zaman kalacak. /\ Son olarak kitap +18 içeriğe sahip. O yüzden her okura öneremem. Karanlık edebiyatı seven yetişkinlere tavsiye ederim.
KargaJames O'Barr · İthaki Yayınları · 202393 okunma
57 görüntüleme