2024 18. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2024 01:32
Papazın Kızı, çoğumuzun farkında olduğu her yazarın her konuda iyi olmadığının göstergelerinden biri oldu benim için. George Orwell, politik ve eleştirel romanlarıyla tanıdığım bir yazar. Ancak bu kitabında en azından başlarında normal gerçekçi bir roman yazdığını düşünmüştüm ve heyecanlanmıştım acaba bu hikaye güzel bir yere bağlanabilecek mi diye ne yazık ki öyle olmadı. Kitapta tabii ki eleştirel düşünceler vardı özellikle din hakkında ancak herhangi bir insanın hayatının herhangi bir anında düşünemeyeceği şeyler değildi bunlar o yüzden bana okuması sıkıcı geldi. Özellikle evlilik ve kadınlara etkisi hakkındaki fikirleri tam bir hayal kırıklığı. Tabii ki günümüz gibi farkındalıklı bir bakış açısı beklemek mantıklı değil ama yine de ben okurken oldukça sıkıldım. Beni kitaptan en çok koparan şey ise aslında bir insanın hayatını büyük ölçüde değiştirecek şeyler yaşanmasına rağmen bu olayların sonunun bir yere varmaması ve yaşananların mantıklı bir temele dayanmaması. Bunun sebebinin de başta dediğim gibi her yazarın her konuda başarı gösterememesi olduğunu düşünüyorum. Distopik bir ortamı başarıyla kuran birisi olmasına karşın gerçekçi bir hayat hikayesini oluşturmakta aynı başarıyı gösterememiş bence George Orwell. Söylemeden edemeyeceğim bir şey var, kitabın bir bölümünde ana karakter Dorothy dışarıda yaşamak zorunda kalıyor ve dokuz on gün boyunca aynı diyalog ve eylemlere maruz kalıyor. Kitapta burada yaşadığı bütün olayları bir daha asla görmeyeceğimiz yan karakterlerin ağzından bir tiyatroymuşçasına sayfalarca okumak durumunda kaldım ve bu bir roman okurken yaşadığım en kötü deneyimlerden biriydi. Odaklanmaya kalksam kitabı bitiremezdim muhtemelen. İlk kez bir romanda böyle bir şey gördüm ve çok anlamsız buldum. Sonuç olarak başlarda umutlu başladığım bir kitap sona doğru gözümde düşe düşe 2 puan verebileceğim bir hale geldi yine de bir şekilde bitirdim. Herkes her kitaptan aynı şeyi çıkarmaz elbette ancak bu kitap benim tavsiye edeceğim bir kitap değil. Herkese iyi okumalar ^^
Papazın KızıGeorge Orwell · Can Yayınları · 20193,741 okunma