Talay

@Talayy
2024 57. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2024 13:48
Sonda söyleyeceğimi başta yazıyorum: okuyun, önerimdir. Yıllar önce sadeleştirilmiş metin halini okumuştum ama neredeyse aklımda hiçbir şey kalmamış, çok sayfalı bir kitap olması gözümü korkutsa da alfa yayınlarının resimli basımını aldım & büyük bir keyifle okudum. Edmond Dantes, genç bir denizcidir, yaşlı bir babası, güzel mi güzel de bir sevgilisi vardır. Ayrıca çalışkan, marifetli & güven veren bir karaktere sahiptir. Ta ki farklı amaçlar doğrultusunda bir iftiraya uğrayıp her şeyi kaybedene dek... İntikam alan bir gencin hikayesi desem kitaba haksızlık etmiş olurum, kitapta aşk, entrika, gerilim hatta polisiye bölümler bile mevcut. 1435 sayfalık kitapta yok yok kısaca, ben 15 günde bitirmiş olsam da akıcılığından dolayı çok daha hızlı okumak mümkün, asla gözünüz korkmasın. Yazarı çok seviyorum zaten bu kitabında da hikayeyi çok güzel ilerletmiş, kişi-karakter betimlemeleri yerine olayların içine öyle diyaloglar yerleştirmiş ki kim nedir ya da kaba tabirle kimin ne mal olduğunu kendimiz yorumluyoruz kitap ilerledikçe. Bir kitap bitince yeni kitap heyecanı yaşıyorum bir süredir ama bu kitap sonrası kendime zaman tanımak istedim o kadar sevdim, o kadar içine aldı bu kitap beni. Kitapla kalın -.-
Monte Cristo KontuAlexandre Dumas · Alfa Yayınları · 202037,2bin okunma