2024 18. kitabı
Mitolojiye ara vermeden bu ayın son kitabı olarak Theophrastus'un İzinde Kayıp Filozofun Peşinde Antik Kentlerde kitabı ile devam ediyorum. Belki biraz ara da verebilirim. Özlediğim zaman devam ederim kafamı toparlayamayabiliyorum üst üste aynı okuyunca. Bir de tanrılar, filozoflar derken çorba olmayayım . Bu kitapta yazar arada felsefi ve kendi anlatımlarından da dem vurarak Platon'un ünlü Akademi'sinde Aristotales ile Çalışmış,Büyük İskender dönemi Yunanistanı, Makedonyası ve haliyle Anadolusunda ayak izleri olan filozof Theophrastus u anlatıyor. Mevsimleri ve toprağı neyin yönettiğini açıklamak için mitler yerine duyularını ve gözlemlerine güvenen bir doğa filozofu. Seyahatleri sırasında karşılaştığı muhteşem karakterlerden oluşan zengin hatıra koleksiyonunu parşömenler üzerine yazmış. Yazarımız bu filozoftan bahsederken etrafımızdaki dünyayı nasıl gördüğümüzü anladığımızı ve kendimizle nasıl ilişkilendirdiğimizi keşfediyor bize doğayı nasıl görmemiz gerektiğini öğreten Antik çağ insanlarını unuttuğumuzda modern yaşamın neleri kaybettiğini sorgulatıyor.