Merhaba dostlar. Yepyeni bir ay hepimize sağlık, huzur ve mutluluk getirsin. Bu ayın ilk kitabı Melek Akıncı dan Eslim 1
'Hazırlan Öykü' dedi zorlukla gülümsemeye çalışarak.
'Hazırlan çünkü sana neden öldüğümü açıklayacağım, daha doğrusu beni kimin ve neden öldürdüğünü.'
'Fazla vaktim yok'
Eslim(Öykü), çaresizliğin, yalnızlığın, mücadelenin adıydı aslında. Ailesinden görmediği sevgiyi hep dostlarında aramıştı.
Yıllar sonra dönmüştü doğup büyüdüğü ama yaşamasına izin verilmediği bu şehre. Görmemesi gereken bir olayı görmüş ve susması için sürülmüştü bu şehirden. Dönüşünü kabul etmeyen babası ve halası geri gitmesi için sürekli baskı yapmaya başlamışlardı.
Ama Öykü kararlıydı gitmeyecek yeni bir hayat kuracaktı herkese inat. Hem arkadaşı Eda'nın ölümü ile ilgili şüpheleri vardı ve bunu çözmeliydi.
Yeni bir düzen kurmaya çalışırken hayatında güzel şeyler de oluyordu kendisinden nefret eden ailesine inat. Cemil Hoca'da görmediği baba sevgisini, Enes ve Cansu'da kardeş sevgisini yatmıştı huzur içinde.
Sedat, Görkem ve Sezin dostluğun en güzel en saf halini göstermişlerdi Öykü'ye.
Peki can bildiği Melis ve Devran onlar ise kırık kalbine daha çok acı verirken, Alparslan'la ilk defa tanımadan hisleri ile güvenmeyi öğrenmişti yeniden.
Peki;
Öykü ne görmüştü de İzmir'e zorla gönderilmiş ve geri gelmesi yasaklanmıştı?
Eda'yı kim, neden öldürmüştü?
Babası ve ailesi Eslim'den neden nefret ediyordu?
Devran ve Melis neden ihanet etmişti?
Alparslan kimdi ve Öykü hakkında nasıl bu kadar bilgiye sahipti?
Peki Öykü(Eslim) gerçekleri öğrenmeyi başarabilecek mi?
İnananın bildiklerimin yanında bilmediğim bir sürü konu var ve acil olarak ikinci kitabın çıkması ve benimde okumam şart. Kitap bittiğinden beri ne oldu diye merak içinde düşünüyorum.
Açıkçası klasik bir roman okuyacağım diye beklerken 3 gece de bitirdiğim heyecanın ve merakın hiç bitmediği ara ara ne olacak diye gerildiğim, sade ve akıcı dili ve muhteşem kurgusu ile soluksuz bir okuma yaptım. #tavsiyekitap tır.
Kitapla ve sevgiyle kalın... Semra