2024 1. kitabı
Yabancı serisinin son kitabını temmuz ayında, yayınlandıktan bir ay sonra aldım. Hemen okumaya başladım. Serinin eski kitaplarını okuyalı 4-5 sene olduğundan kişileri ve olayları hiç hatırlamadığımı fark edince zevk alamadığımdan dokuzuncu kitabı 100. sayfada bırakıp birinci kitaba başladım. Dokuzuncu kitaba tekrar başlamam eylül ayının son günlerini buldu. Tüm eski kitapları okuduktan sonra sıfır maceralara geçmek hoşuma gitti. Artık tüm geçmişe hakim olduğumdan okuması da daha keyifli oldu. Kitap genel olarak güzel. Gabaldon hayranı olan ve seriyi seven herkesin okumak isteyeceğini düşünüyorum. Claire ve Jamie aynı bıraktığımız gibi. Aile çocuklarla ve torunlarla beraber oldukça büyümüştü zaten, hikaye hepsine yer yer değiniyor. Dokuzuncu kitabın birinci kısmını bugün bitirdim. İkinci kısmına da hemen başladım. İkinci kısmı da bitirdikten sonra genel olarak serinin hepsini kapsayan bir yorum daha yazmak istiyorum.
Arılara Söyle Gidiyorum (Kısım 1)Diana Gabaldon · Epsilon yayınları · 202433 okunma