bence kitap hiç güzel değil kitabın kelime haznesini asla genişletmiyor
sigarayı özendiriyor küfürü özellikle çok özendiriyor, kelime haznesi çok dar olan insanlar genelde zaten çok küfürlü konuşur ve yaprak gerçekten benim gözümde erkeklerin ilgisini isteyen bir karakter
sürekli ben diğer kızlar gibi değilim ben diğer kızlar gibi Tayt giymem diğer kızlar makyaj yapıp kendilerine işkence yapıyorlar diyor ama çok saçma sana zevkli gelmeyen ya da sana güzel gelmeyen sana işkence gibi gelen o aktiviteler o alışkanlıklar bir diğer genç kızın gözünde paha biçilemezdir
Bir kızın kendini süslemesi önem vermesi onu derinden rahatsız ediyor yaprak karakterinden ziyade Gökhan karakterini sürekli ve sürekli Merve’ye takılı kalması Merve’nin giydiği kıyafetler üzerinden Merve’ye saldırması üstelik yaprak da kitabın sayfasında Merve gün gittikçe eteğini kısaltıyordu demesi inanılmaz iğrenç Merve’yi rahat bırakmaması Merve’yi zarar vermesi ve takıntıyı meşrulaştırması da ayrı bir durum
kitabın bir sayfasında kızların adet durumlarıyla dalga geçmesi üstelik yaprak ise bu dalgaya eşlik Edip gülmesi kitapta sürekli popo meme tarzında kelimelerin kullanılması, siz hiç okuduğunuz bir Türk romanında Türk hikayesini ya da Türk edebiyatında gördünüz mü meme ya da popo bahsedildiğini genelde göğüs ya da kalça diye bahsediliyor sadece bu da değil Yaprak’ın erkek arkadaşlarının dört tanesine güvenip onunla aynı evde yaşaması bile bence çok sakıncalı ben de erkeklerle kanka olan bir kızım ama kalkıp erkek kankalarla aynı ortamda da aynı odada yatamam bu güvenli bir durum değil ve yaprağın kahvehane ortamını övmesi bile ayrı bir durum kahvehane ortamları asla övülecek ortamlar değil düşük zekalı insanların gittiği mekanlardan biridir
Şunu söylemeyi unutmuşum kitabı ilk başladığım zaman karakterini yaprak isminde olduğunu karakterin liseye gittiğini karakterin nerede yaşadığını bilmiyordum ilerleyen sayfalarda karakterin ismini öğrendim ilerleyen sayfalarda karakterin İzmir’de yaşadığını öğrendim kitapta hiçbir şekilde kendini tanıtmakla başlamıyor
yazar sürekli kitapta şey kelimesini kullanıyor kitabın kelime haznesi çok dar zaten küfür kullanmasından da buradan da çok iyi bir şekilde anlayacağınızı düşünüyorum
kız istemediği halde iddia üzerine kızla zorla sarılıp öpmeye çalışması bile ayrı tiksindirici bir durum karşınızdaki insan size dokunmak istemiyorsa siz ona zorlayamazsınız hem de bunu iddia üzerine yapamazsınız
kitabın saçma sapan diyalogları var gerçekten ve kitapta hafif de olsa olsa bir muhafazakarlık var düşünebiliyor musunuz bir genç kız kitabı muhafazakarlık var kesinlikle çok çelişkili bir kitap olduğunu söylesem yeridir yani genç kız kitabı diye anormal derecede küfür kullanmasına gerek yok Beyza alkoç’un ve Emine Tavuz’un da kitaplarını okudum ama onların kitaplarına ben bu şekilde küfürlerle karşılaşmadım kitap size gerçekten hiçbir şey kazandırmıyor arkadaşlar genç kız kitabı diye de abartılı küfürler kullanmasından zaten belli ama benim okuduğum bir çok genç kız kitabında görmediğim küfürleri bu kitapta gördüm
Ve artık rica ediyorum şu Wattpad’ten kitap yazacaksanız da kitaplarınızdaki bazı bölümleri düzeltin değiştirin yani kitap o kadar ben 16:17 yaşında yazıldım diye bağırıyor ki resmen