Mor Salkımlı Sokak
2024 57. kitabı
Payelll Mor Salkımlı Sokak Beyoğlu’nun arka sokaklarından birinde yaşıyor Ahu, Mor Salkımlı Sokak’ta. Komşuluk bağlarının hâlâ canlı olduğu, annelerin her mecliste oğullarına kız baktığı, yirmi beş yaşında olan kızların evde kaldı sayıldığı o sinir bozucu ama tatlı insanların bir bütün olduğu mahallelerde… Ahu’nun annesi Naciye Sultan kızını her fırsatta görücüye çıkarır ama Ahu her seferinde kaçmanın bir yolunu bulur. Hiç âşık olmadı. YORUMUM; Çok sıcak çok içten çok samimi bir mahalle, sevgi aşk ve heyecan dolu bir sokak… bu sokak hangi sokak mı? Mor salkımlı sokak. Olmazsa olmaz bir aile apartmanı ve olmazsa olmaz 3 abi ve birde kızını sürekli evlen evlen diye dolanan bir anne. Çok sıcak bir aile. Beyoğlu’nda mor salkımlı sokakta yaşayan bu ailenin bir üyesi var ki off nenem off. Ahu, adı ayrı kendi ayrı güzel olan Ahu. Çok güzel, çok sevimli ve bir o kadar bizden olan bir karakter kendisi. Moda tasarım okudu hanım efendi. Okul bitikten sonra yaşadığı mahallede kendisine bir terzi dükkanı açıp bütün mahallenin giyimine katkıda bulunuyor. Yaşadığı talihsiz nişanlılık döneminden sonra evliliğe tövbe eden Ahu annesinin amansız ısrarlarından kaçmak için her yol mübah diyerek yaşamaya başlamıştı. Ta ki Poyraz ile karşılaşana kadar. Bir çift yeşil göze yenil düştük efendi. Görür görmez kelebekleri saymaya başlayan çift için aşk çanları çalmaya başlamıştı. Poyraz, Ahu’nun abisinin arkadaşıdır. Abisi Ahuya ait olan evi arkadaşı Poyraza kiralar. Poyraz ve ailesi artık Ahu ve ailesine komşu olmuştur. Poyraz niyetini baştan belli ediyor yiğidim. Yaşanacak olan bu tatlı aşk elbette bazı zorlukları kendisi ile beraberinde getirecek. Bu zorluklardan nasıl kurtulacaklar ve yola nasıl devam edecekler okuyup göreceğiz. Tatlı ve bol kaçışlı saklanmalı bir aşk hikayesine konuk oluyoruz mor salkımlı sokakta. @payelll_ PAROLA YAYINLARI @muallimevekitaplari
1000 Kitap
Mor Salkımlı SokakPayelll · Parola Yayınları · 2024383 okunma