2024 21. kitabı
Okunma: 02 Ekim 2024 21:34
Ne olmuş" tan çok "nasıl olmuş" un anlatıldığı eserdir Yarının Adamı. Serinin bu kitabında Kurtuluş Savaşı sürecinin ilk dört savaşı anlatılmakta. Genel olarak savaşları konu edinse de yine bir sürü arka plan bilgisiyle haşır neşir oluyoruz. Ki bu benim gibi nasıl'ı merak edip sevenler için okumayı keyifli hâle getiriyor. Genel olarak savaşları konu edinse de benim dikkatimi çeken nokta meclis tartışmaları oldu. Koca koca adamların kavgaları, asıl meseleden sapma, kuyu kazmalar, hainlikler, ikiyüzlülükler, düşmaların acımasızlığı... Ve bunca engellere rağmen hedefinden yılmayan, sabreden, zamanı gelince planını uygulamaya koyan, krizi fırsata çevirmeye çalışan hatta çeviren, vatanı uğruna şahsi meselelerine bile üzülmeye hak görmeyen bir deha, lider, komutan Mustafa Kemal... Ve tabii bu yolda onu yalnız bırakmayıp mücadelesine ortak olan dostları, silah arkadaşları, Anadolu kadınları ve halkı... Bunların hissine de kalemiyle kapılmamızı sağlayan canım Con yine kalemi konuşturmuş. Çünkü olayların nasıl sonuçlandığını bilsem bile okurken heyacanlamamak ve merak etmemek elimde olmadı. Umarım bir gün dileğin gerçek olur da kütüphanemde baş tacı olan eseri ekranlarda da görebiliriz. Con Sinov
Yarının Adamı 4 - BaşkomutanCon Sinov · Masa Kitap · 2024326 okunma