Kazazede-1
2024 154. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2024 23:48
“𝐎𝐧𝐥𝐚𝐫 𝐭𝐚𝐫𝐢𝐡 𝐦𝐢 𝐨𝐥𝐝𝐮𝐥𝐚𝐫?” “𝐓𝐚𝐫𝐢𝐡 𝐲𝐚𝐳𝐝ı𝐥𝐚𝐫!” “𝐒𝐞𝐧 𝐧𝐞 𝐲𝐚𝐩𝐚𝐜𝐚𝐤𝐬ı𝐧?” “𝐓𝐚𝐫𝐢𝐡 𝐲𝐚𝐳𝐚𝐜𝐚𝐠̆ı𝐦!” “𝐍𝐞𝐬𝐢𝐧 𝐬𝐞𝐧?” “𝐓𝐮̈𝐫𝐤 𝐞𝐯𝐥𝐚𝐝ı!” “𝐍𝐞𝐬𝐢𝐧 𝐬𝐞𝐧?” “𝐓𝐮̈𝐫𝐤 𝐚𝐬𝐤𝐞𝐫𝐢!” Konusu; Sezin Kaza başarılı bir üsteğmendir. Bir operasyonda bir hata yapar tabii buna hata denmez, kız kendisi hata yapıyor. Bu hata ile bir sivil hayatını kayb ediyor. Timin başında da Sezin durduğu için her kes onu kötülemeye başlıyor. Ama kitapda hiç böyle sahneler yoktu, sadece muhabbeti dönüyor. Neyse. İşte bu hatası yüzünden Sezin elinden timini alıyorlar. Bu onu derinden sarısıyor çünkü, yıllardır vatanı için, bu rütbeye gelmek için çalışmış. Timin başına atanan yeni komutan ise Turan Alp Akkurt. Sezin onu görür görmez aralarında düşmanlık başlıyor. Timini elinden aldığı için Sezin ondan nefret ediyor ama zamanla bu nefret aşka dönüşüyor tabii. Kitap beklentimii çookk çokk karşıladı arkadaşlar. Kitabın çoğunu çıldırarak okudum. İlk önce Sezin karakterini çok sevdim. Tam benim seveceğim türden bir karakter. Güçlü azimli, kendi ayakları üzerinde duran amaa, askerr yaa askerr. Gerçek hayatta öyle birini görsem ben bile aşık olurum ona(kızım) shshhs. Hareketleri biraz asi ama itici falan değil yani. Bazı incelemelerde itici yazılmış. Kadın asker yani olacak o kadar. Karakterin temeli çok iyi atılmış. Sonra Turan karakteri. Onu da sevdim:D Sert duruşu ve sert sözleri ile herkesi korkutacak bir yapıya sahip. Başlarda hareketlerine gıcık olsamda sonradan sevdim. Sezin gibi :) Kitapda en çok sevdiğim diyaloglar Sezin Turan diyalogları. Adam çok güzel konuşuyo. Herkese sert Sezin'e yumuşak olması ayrı bir olay. Genel kitap hakkında konuşacak olursak, başları biraz sıkıcıydı açıkcası. İlk 200 sayfa biraz sıktı. Ama sonradan kitap akmaya başladı. Kitabı 9 günde okumamın sebebi okulların açılmasıı... -__- Yoksa yazarın yazım dili çok akıcı. Sevmediğim şeyler; argo kelimelerin çok kullanımı. Tamam anladık askeri kurgu olacak öyle kelimelerde, her satır başı olmasa da olurdu. Biraz sonra bayıyor insanı artık. Neyse ki kitabın yarısından sonra azalıyor artık. Çok kullanılmıyor. Kitap biraz kısa ola bilirdi. Çok uzatılmış biraz sanki. Tamam şimdi diyeceksiniz ki askeri kurgu savaş sahnleri falan var uzun olacak ama o sahnelerden başka bazı boş sahneler veya uzatılmış sahneler çoktu. Yani kitabın 600 sayfa olmasına gerek yok anladınızmı? Başka sevmediğim bir şey yok galiba. Sadece bu iki şey beni rahatsız etti. Sonra mizah, aşk ve savaş sahneleri çok iyiydi. Asker kurgusundan beklediğim sahneleri bana çok iyi verdi. Zaten savaş sahnelerinde Sezin'in çekiciliği ayrı bir güzel. Benim en sevdiğim kurgu askeri kurgu zaten o yüzden böyle bir konuda her hangi bir kitap olsa eminim ki o kitabı seveceğim. Ne kadar okusamda bu konudan sıkıldım demem. En sevdiğim askeri kurgusu #k:406314le kıyaslanamaz elbette. Keleş timi ile Gökçen'deki Barut timini bir tutmam. Barut timi bir marka, kalbimizde de yeri ayrı :) Kısacası Gökçeni sevdiyseniz bu kitabıda seversiniz. Kitabı sevdim ancak bazı eksi yönleri olmasa çok daha iyiydi. İkinci kitabı çok merak ediyorum. Umarım 2ci kitapda yazar daha da kendini geliştirip iyi yazmıştır. Kitapda smut sahneler yok, ama ikinci kitapda olucak gibi, ona göre okuyun yani. Kitap asker+mizah+dram+aksiyon+düşmandan aşka 3ü bir arada neskafe gibi hshshshshshshs.
KazazedeŞevval Demirdöğer · Pukka Yayınları · 20241,500 okunma
Harika bir inceleme olmuş. Ellerine sağlık! ❤❤❤ Gökçen'in kalbimizde yeri ayrı.
B.N.Ş26
Teşekkür ederimmm😍💗💗