·224 syf.····Okunma: 06 Ekim 2024 10:59 Uzun zamandır okumak istediğim kitabı türlü ertelemeler sonrasında nihayet bitirdim.
Şahsen oldukça beğendim. Bazı yerlerde kitabın daha eskide kaldığı görüşü olabilir fakat bize asıl anlatılmak istenilen bir bilinç hatta uyanış.
Otobüs ve tren gibi ulaşımlar için insanları kontrol eden kontrolcüler olmaması ne hoş değil mi?
Dikkatimi çekti kitapta şöyle bir cümle vardı “Öğrencilerin birbirini geçmesi başarı kabul edilmiyor“ Bunu okuyunca gülümsedim gerçekten.. Bizler küçük yaştan itibaren hep kendimizi bir yarışta hissetmişizdir. Notlar ve ödevler derken sürekli yarışmışızdır. Acaba doğru yöntem bu muydu?
Çocuk psikolojisinin ve çocuk yetiştirmenin önemine de değinmiş olması güzel.. “ Siz çocuklarınızı eğitirken onlara kartal kanatları verdiğimizi düşünüyor musunuz? Yoksa kanatlarını daha ilk başlarda kendiniz mi kırdınız “ diyor yazar.. Ne düşündürücü değil mi?
Bir köy doktorunun hatıraları kitabının ortaya çıkarttığı bilinç ise gerçekten takdire şayan.. Hastalık, alkol ile boğuşarak, penceresiz evlerde yaşayan köylüler belki de bu kitap olmasa, tablo ortaya konulmasa hiç farkedilmeyecekti bile.
Snelman’ın da dediği gibi “ Her işi zamanında yapın. Çalışma zamanında çalışın; eğlence zamanında da eğlenin “