Selamun Aleyküm ve Rahmetullah...
Allah'a, Resûlüne, Ehli beytine, risâlet yolunun erleri olan bilcümle Peygamberlere, nur'un taşıyıcıları olan sahabe efendilerimize ve Peygamber vârisleri velîlere, yolun çilesini çekmişlere, çekmekte olanlara, o yola olmak için gönül verip adım atanlara Selâm'ların en güzeliyle selâm ederiz.
■ Medinesinden yoksun, medinesi târumâr edilmiş şehrin ahalisi olacak cümle Müslümanların zihinlerine prangalar vurulmuş bir dünyada, Mekke'den şifâyı heybesine doldurup insanlara bu ilacı tattırmaya şifâ vermeye çalışan, bunu dert edinen bir Lokman hekim'i okur gibi okudum Yusuf Kaplan' ı.
■ İlmiyle amelini birleştirmenin kaygısını, taşırken buldum. " Bir işe yaramalı bu heybemde biriktirdiğim onca şey " der gibi cümleleri, aklından akan terleri görür gibiydim, yorgunluğunu öğrencilerinden aldığı enerjiyle takviye eden, bu sayede durmayan duraksamayan, yuvasını kışa hazırlayan bir karınca istikrârlı bir nefes.
■ " Entellektüel intikam " derdinde, kendisine zehir sunana sunduğu şifayla Muhammedî ahlâkı aşılamak isteyen, zihinleri İslam ile ayağa kaldırıp, o zihinlerin dillerinden dökülen sözlerle, ellerinden çıkan işlerle, sokakları İslamlaştırmaya çalışan, vizyonu evvelâ yurdundaki yıkıntıyı mağmur edip, sonra diyarlara fethe çıkmak isteyen bir uç beyi tazeliğinde bir cihad eri.
■ Söylemek istediği şeyi mıh gibi zihinlere çakmak istercesine bir çabayla çoğu yerde aynı hususları aynı cümlelerle tekrarlıyor olsa da evvelden dediğim gibi ben onun aklından akan alın terlerine vâkıf olabildim, derdini hissettirebilen, derdiyle dertlendirebilen bir kalemle, onun hüznüyle, siniriyle öfkesiyle, şaşkınlığıyla hiddetiyle karşı karşıya kalacaksınız.
"Bu meseleye hiç bu açıdan bakmamıştım." cümlesine alışacaksınız. Sadece kendisini aydınlatmayı değil, herkese bulunduğu yerde bur parça aydınlık olabilmeyi öğretmeye çalışan adamla tanışacaksınız.
■ Kitap listesindeki kademeleri açıklayış şekli ve kitapları ve yazarları ( bazılarını temel taşı olarak gördüklerini ) tanıtmayı ve neden bu kitapları okumanızı istiyorum sorularının cevaplarını bulacağınız bir kitap meydana gelmiş.
Emek verenlerden Allah razı olsun. İstifâdeli olsun kitaplığınızda, kitaplığınızdan evvel aklınızda ve kalbinizde yerini alsın
Vesselâm..
Yol HaritasıYusuf Kaplan · Mecra Kitap · 2022597 okunma