Merhabalar Efendim
Sizlere 3 gündür elimden düşüremediğim bir kitap ile geldim.
Gecenin Işığı konusu itibari ile ilk defa okuduğum bir türdü. Daha önce 2 tane uzaylı & insan kurgusu okumuştum ama bu onlar gibi değildi. Bu kitap hakkında gördüğüm editlerde 'Güzel Ve Çirkin' uyarlamasını olduğunu söyledikleri için hevesle başlamıştım ama pek öyle çıkmadı. O yüzden bir tık hayal kırıklığına uğradım diyebiliriz ama ben yine de kurguyu çok beğendim.
Konusundan bahsetmek gerekirse;
Çeşitli ırkların yaşadığı bir dünyada insan ve kai ırkının arasındaki ittifakı güçlendirmek için bir evlilik yapılmasına karar verilir. İnsan krallığının kraliçesinin yeğeni olan İldiko ve Kai krallığının tahtının önemsiz ve ikinci varisi olan Brishen arasında bir evlilik yapılır. Ildiko insanlar arasında 'çok güzel' diye nitelendirilen bir kız. Aynı şekilde Brishen de kendi halkı olan Kai'ler içinde 'yakışıklı' diye adlandırılan bir karakter. Ama çiftimiz ilk görüşte birbirlerini çok çirkin buluyorlar. Brishen bütün Kai'ler gibi mavi-gri tenli, göz bebeği olmayan beyaz bir ışığın kapladığı bir göz, ve pençeli tırnaklara sahip. İkisi de dış görünüşlerinen dolayı birbirlerini ile dalga geçseler de bu durum kitap ilerledikçe güzel yerlere bağlandı.
Ben ilk başlarda 'Anlaşmalı evlilik' kitaplarında olduğu gibi düşmandan aşka durumunu beklerken bu kitapta durumlar farklı gelişti. Birbirlerini gördükleri andan itibaren çiftimiz o kadar iyi anlaştılar kii. Arkadaşlıklarının aşka dönüşmesini okumak gerçekten çok keyif vericiydi. Bütün diyalogları, birbirleriyle dalga geçip yaptıkları şakaları, samimiyetlerini falan çok sevdim.
Sadece biraz daha çift sahnelerine ağırlık verilebilirdi. Kitabın ilk 150 sayfası çok güzel aktı. Aksiyon azdı ve yavaş ilerlerliyordu kitap.Tek bulduğum kusur buydu. Ve bir de Brishen'in annesini görsem bir kaşık suda boğup öldürmek isterdim. O kadar nefret ettim ondan.
Söyleyeceklerim bu kadar. İyiki okumuşum dediğim bir kitap oldu benim için. İkici kitabını da merakla bekliyorum.
Tavsiye edilir