2024 10. kitabı
Kitap oldukça ilginç bir şekilde anlatılmış. Alegorik bir hikaye. Kafka'nın Dönüşüm kitabını akıllara getiriyor. Aslında bence kitap iki kısımdan oluşuyor. İlk olarak kadınlar, kadın hakları, kadınların zorluklarından bahsediyor. İkinci kısımda ise isimsiz kadın karakterin hayatından geçenler obje olarak görülmesi ve yavaş yavaş onun domuza dönüşmesi anlatılıyor. Kadına şefkatli ve iyi davrandığınızda insan hissettiğini fakat toplumdaki yozlaşma, şiddet rahatsız edici durumlarda ise domuza dönüşüyor. O kadar ilginç anlatılmış ki duygular birebir anlatılmış ve sayfaları çevirdikçe daha da şaşırıyorsunuz. Altta verilen mesajlar da ise baskıcı, garip bir ortam, kürtajın bir problem olarak görülmesi, sansür yasası, sapkın hasta politikacı ve yetkililer, kitapların yakılması gibi meseleler işlenmiştir. Kitapta oldukça rahatsız edici, çarpıcı gerçekler, olaylar sakin ve güzel bir dille ifade edilmiş. Herkese hitap eden bir kitap olduğunu düşünmüyorum. Dikkatli okunması gerekiyor. Fakat ben kitabı beğendim. Belirttiğim üzere bazı noktalarda huzursuz edici, rahatsız edici kısımlar var ama okumaya değer bir eser.
Dişi DomuzMarie Darrieussecq · Sel Yayınları · 2023370 okunma