·90 syf.····Okunma: 06 Ekim 2024 00:43 "Scrooge'u havanın sıcak veya soğuk olması etkilemezdi. Hiçbir sıcaklık onu ısıtamaz, kışın dondurucu soğuğu üşütmezdi. Hiçbir rüzgâr ondan daha acı ısırmazdı, hiçbir kar tanesi onun gibi kasıtlı hedef gözetmezdi ve sicim gibi yağan yağmur bile insaflıydı Scrooge'dan."
Ebenezer Scrooge; cimri, sert, acımasız ve kimsenin selam vermek istemeyeceği biri... Kitap Scrooge'un bir noel gecesi yıllar önce ölen ortağının hayaletini görmesiyle başlıyor. Ortağından sonra üç hayaletle daha tanışıyor Scrooge; geçmişin, şu anın ve geleceğin noeli. Peki bu hayaletler neden Scrooge'a göründü?
Bazen bazı şeyleri anlayabilmemiz için farklı tecrübeler yaşayıp ders almamız gerekir ya da olaylara farklı açıdan bakmamız. Kalbimizin katılaşmaması için hissetmeyi bırakmamamız empati yapmamız gerekir en başta da insanları sevmemiz. Scrooge da yıllar içerisinde böyle böyle taşlaşmıştı ancak şanslıydı ki bir noel gecesi farklı bir tecrübeyle görmeyen gözleri görmeye hissetmeyen kalbi yeniden hissetmeye başladı. Ve o noelin sıcaklığı Scrooge'u da ısıttı.
Charles Dickens'ın daha önce "Büyük Umutlar" ve "İki Şehrin Hikayesi" kitaplarını okuyup çok beğenmiştim. Kesinlikle uzun da yazsa kısa da yazsa okuyucuyu sıkmadan etkilebilecek bi kaleme sahip. Bir Noel Şarkısı da ince bir kitap olmasına rağmen etkileyici bir hikayeydi. Bana okuma zevki veren bir kitap oldu özellikle okuma alışkanlığımı kazanmaya çalıştığım şu dönemde.