·440 syf.····Okunma: 06 Ekim 2024 15:44 Herkese Merhaba,
Fuardan konusunu beğenip aldığım bir kitaptı. Yani ortalama bir kitap çıktı. Aslında 5,5 puanımdır. Malesef puanım 5 oldu. Çeviri zaten kötüydü, konuyuda yazamamış.
Konusu : Margaret Welty tek başına hayatta kalmayı çalışan 17 yaşında bir kızımızdır. Annesi onu bırakıp kendi derdine düşmüş bir kadındır. Çok yanlız bir kızdır. Bir gün efsane olan bir yaratığı ormanında görür. Kasabasında bir avlama şöleni vardır. Bu efsane yaratığı öldüren kişi kahraman oluyor. Ama bunun için simyacı olan bir ortağa ihtiyacı vardır. Weston Winters henüz bir simyacı değildir. Girdiği her çıraklıktan kovulmuştur ve son şansı, Usta Welty'nin onu yanına almasına bağlıdır. Wes, Welty Malikânesi'ne vardığında Margaret ile karşılaşır. Margaret istemeyerek de olsa onun kalmasına izin verir ancak bir şartı vardır: Wes onunla beraber ava katılmak zorunda kalır.
İkili birlikte calışmaya başlarlar. Şimdi doğaüstü olayların ve büyünün olduğu bir konu gözüküyor ama malesef ceyreğinde anca vardı bu olaylar. Daha çok mal başrol cocuğun wes’tin hayatını ve tercihlerini okuduk. Ben zannediyorum ki bu ikisi beraber yapacaklar herşeyi, yavaş yavaş aşık olucaklar fılan.. asla öyle bir şey olmadı. Hep ayrı ayrı takıldılar. Bu wes’ın başkarından hoşlandığı kızları fılan okuduk. hatta biri ile öpüştü fılan... kız desen ne yaptığı belli değildi. Aşırı böyle anlamsız bir şeyler vardı.
Büyülü bir aşk fılan dıye yazmışlar kapağada öyle bir aşk yok. Zaten ikisi 17 yaşındalar, kız karakter yine biraz daha iyidi ama erkek başrol cok boştu. Sonlara doğru düzeldiler oda 100 sayfa ne olduysa oldu. Gereksiz 300 sayfa okuyoruz. Boş şeylerle doldurmuş.. Smut sahne yazmaya calışmış ama asla asla olmamış. Bir smuta degıldı, zaten. Beğenmedim.
Para vermeye değmez, merak eden olursa pdf okusun.