·304 syf.····Okunma: 08 Ekim 2024 16:29 ( spoiler içerebilir!) İlk olarak liz annesinin etkisiyle romantik komedi filmlerini çok izleyen ve seven bir karakter küçüklüğünü annesiyle bu filmleri izleyerek geçirmiş ve aslında onun içinde aşkı bulmayı kafasına koymuş.annesinin vefatından sonra üvey annesi helena ve babası kedisiyle birliklte yaşayan biri liz, vefatından sonrada sık sık onu ziyarete gidip , onunla izlediği eski romantik komedi filmlerini izlemeye devam edip onu Özlem’le anmaya devam etmiş.
Piyano çalmayı, müzik dinlemeyi ve pantolon yerine elbise giymeyi seven bir karakter , birde kedisi var . şu şekilde başlıyor kitap : evleri birbirine yakın iki komşunun , birbirlerine gıcıklık yapan lise son sınıfa giden wes ve liz adlı baş karakterlerimizin park yeri üzerine birbirleriyle sataşmalarıyla...
ama ama aralarındaki iliskiyi ilerlemesini başlatan olaylar liz in çocukluk aşkı olan(sözde) michaelı kendisine yaklaştırmak içinde wes in arkadaşı olduğu içindir , yardım istiyor park yerini ona vermek karşılığında (ama oysaki kitabın sonlarına doğru aslında wes in kendine ait bir park alanın olduğunu tüm bu orayı kapma çabasının liz e yakınlaşmak için olduğunu görüyoruz:) oraya sonra geleceğim biz devam edelim; wes ve liz michael in dikkatini liz e çekmeye çalışırlarken liz in başına gelenlere yüzeyden bakalım: bir partide ashley denen okul arkadasinin üzerinde kusmasi ,wes in yetişip liz e kıyafetlerini vermesi, ona yardımcı olmasi. spor salonunda liz in burnuna basketbol topu çarpıp “bayan patates kafa “olması. liz in kız arkadaşı jocelyn ile aralarının açılması...(çünkü onu her seferinde ekti) bunlar olurken liz ve wes in arasındaki ilişkinin ilerledigini hissediyorsunuz çünkü wes herbirşey
olduğunda liz in yanında oluyor yardım ediyor onunla gizli bölgede sohbet edip kaynaşıyorlar (tabi bunlarin yanında küçük laf sokmaları da oluyor birbirlerine) ama zaten dusmandan aşkın tuzu biberi bu . düşmandan aşka görüyoruz ama tam olarak “dark romance “olarakta adlandırmayacağım bir düşmandan aşka okuyoruz çünkü ikisinin arasında temel olarak küçüklükleri birlikte geçmiş bir arkadaşlık var. Liz tüm bu michale ı elde etme çabalarının en sonunda gözünün önünde duran aşkı kaçırdığını fark ediyor. Ve 291. Sayfada liz: “wes. İyi olan şey sensin “ itirafını görüyoruz...
Michael’de laney (okuldaki bir kız) birlikte oluyor ondan hoşlandığı için. Aslında en sonlarda michael liz le en sonlara doğru baloya gitme teklifinde bulunuyor ilgileniyor onunla felan ama en nihayetinde birbirlerine göre olmadıklarına varıyorlar. O sırada wes Alex’le yakınlaştığı icin biraz soğumuştum wes’ten ama sonlarda yaptığı konuşma kafamadaki soru işaretlerini giderdi (ama wesin ,alexi gizli bölgeye getirmesini ben hala doğru bulmuyorum tabiki) ama wes gerçekten sevdiğim bir karakter olmustu yani basından beri.
en sonunda üniversiteye birlikte gidiyorlar ve mutlu son diyebiliriz aslında dili hiç ağır olmayan akıcı, keyifli, okurken güldüğüm sahneleri olan çok tatlı bir havası olan, kafa dağıtmalik bir genç romantik komedi kitabı . İcinde çalma listesi olması aşırı hoşuma gitti. İlk romantik komedi kitabım oldu diyebilirim ama son olmayacak tabiki.
Benim okumam uzun sürdü biraz yavaş okudum ben ama tabi sizde öyle olmayabilir. Bir şans verebilirsiniz kesinlikle!