2024 16. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2024 22:09
Bu sene İslam Tarihi ve Sanatları bölümünde yüksek lisansa başlamış ve Mehmet Azimli 'nin öğrencisi olarak her kitabını birebir karşılıklı müzakere edebildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Zira okuduğumuz her bir kitabında aklımıza yatmayan, kafamıza takılan her soruyu sorabileceğimiz (tabi ders sonu kendisi de bize kitap hakkında sorular soruyor ) dersler olması benim açımdan büyük bir nimet. Kitap hakkında konuşacak olursak; adı gibi siyere farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Kitap Mekke ve Medine şeklinde 2'ye ayrılıyor. Her bölümde anlatacağı konu hakkındaki rivayetleri toplamış, olayları tarihsel bağlamında incelemiş en sonda da kendi görüşünü belirtmiştir. Son çağda yazılmış siyer kitapları arasında orjinal bir tarzı vardır. Klasik siyer yazıcılığında Hz. Muhammed'e atfedilen olağanüstülük bu kitapta yoktur. Yazarın deyimiyle Hz. Muhammed'i anlatırken onu yüceltmek adına yapılan olağanüstü bir anlatıma gerek olmadığını, onun zaten yüce olduğunu vurgular. Kitapta klasik bir siyerden ziyade Hz. Muhammed'in beşeri yönü öne çıkarılmıştır. Onunda insan olduğu, bu yönlerinin örnekliğine daha çok ihtiyaç duyulduğunu vurgular. Farklı okumak serisini mutlaka okuyun, okutun efendim Hocamın emeğine sağlık..
Siyeri Farklı OkumakMehmet Azimli · Ankara Okulu Yayınları · 2011262 okunma