Feyzeddin Alpkıray / Edep Mektebi..
Güzel İnsan ve Güzel Toplum İçin Adab-ı Muaşeret.
Ufka yolculuk adıyla ortaokul ve liselerde devam ettirilen bir proje var. Öğrencilere dağıtılan kitaplardan sınav yapılarak öğrencilerin ufku genişletilmeye çalışılmaktadır. 8. Ufka yolculuk projesi, ortaokul kategorisinde Edep Mektebi olarak belirlenmiştir.
Kitap iki bölümden meydana gelmektedir: birinci bölümde Ben Güzel İnsan başlığı altında, güzel konuşma adabı, girme ve ibadet adabı, beslenme alışkanlıkları ve adabı, kişilik adabı hakkında ayet hadisler menkıbeler destekli bilgiler verilmektedir. İkinci bölümde Güzel Toplum İçin Güzel İnsan başlığı, anne baba hakları ve adabı, ilişkiler ve kulluk adabı, toplum adabı, arkadaşlık ve kardeşlik, haklar ve helalleşme, komşuluk ve dostluk, eğlencede edep konuları üzerinde durulmaktadır.
Kitap her ne kadar yarışmaya yönelik bilgiler veren bir nitelikte olsa da günlük hayatta ortaokul seviyesindeki çocuklarımızın bilmesi gereken bilgilerle donatılmıştır.
Kitabın başına bir önsöz eklenerek proje hakkında bilgi verilmemesi, belki de kitabın tek eksik yanıdır.
#Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.