2024 5. kitabı
Bu kitabın incelemesini yapmak istiyorum. Estağfurullah inceleme ne kelime, bende bıraktığı etki diyeyim. Yazar, yayın, kitap ismi bu kadar mı uyumlu olur; insana bu kadar mı umut aşılar, bu kadar mı güzel hayaller kurdurur diyorum.. Özellikle günümüze baktığımızda yaşanan her türlü felaketler, kapıda bekleyen nicesi varken şu kitabı okumak böyle dünyanın dışında yaşıyor gibi hissettirdi. Yazar, aklındaki ve hayalindeki dünya düzeninden bahsetmiş aslına bakacak olursanız ve bu dünya düzenini her yönüyle ele almış yani siyasi, dini, psikolojik, sosyal vs vs.. Al bu kitabı uygula bitti gitti yani o derece Okurken hem diyorsunuz ki "Ohoo sen oraları geç hocam hepsi mümkün değil bir arada olmaz" bir yandan da "Neden olmasın? Zamanında da insanlara bunca sapıklığın, bunca bağnazlığın, geri kalmışlığın, çöküşün, iğrençliğin, ayrışmanın farklı yollarla farklı tavizlerle yaşanabileceği söylendiğinde kesin onlar da 'ohoo abart sende' demişlerdir." diyorsunuz.. Aslında tam da bu yüzden bir müslüman hatta herhangi bir insan ümitvar olmalı gerçekten. Hiçbir diriliş hiçbir çöküş ütopik değil. Ben hep söylerim sadece bir günde o kadar çok şey değişebiliyor, kaldı ki seneler içerisinde değişmesin. Sadece hayatın akışında olduğumuz için farkedemiyoruz. Biraz algılarımızı açabilmek; izlediğimiz, dinlediğimiz, bilerek veya bilmeyerek desteklediğimiz, konuştuğumuz nelerin bizi ne derece etkilediğini fark edebilmek duası ile. Ha birde neden fark edebilmemiz gerektiğini de fark edebilmek duasıyla ;) Sezai Karakoç Diriliş Neslinin Âmentüsü
Diriliş Neslinin ÂmentüsüSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 197522,4bin okunma