2024 90. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2024 19:47
Blackout 9/10 4,5 Selamlar Kitap benim okuduğum ilk askeri kurguydu ama ilk olmasına rağmen bu kitabın diğerlerinden farklı olduğunu düşünüyorum. Bir kere bu sefer savaş pilotlarına konuk oluyoruz ve bence kitabın kurgusundaki her şey naif ve olgundu. Bu kitapta Ceyhan ve Tevfik Tuğrul karakterlerine konuk olacağız. Ama ikisinin yanı sıra kitaptaki yan karakterlerle de oldukça vakit geçiyoruz ve bence kitabı eşsiz kılan da bu. Çünkü romantizm dışında okuduğumuz günlük, hayattan şeyler çok değerli, akıcı ve yumuşacıktı. Yani bu iki karakterimiz arasındaki savaşlar dışında kitap oldukça naif ve akıcıydı. Aile ve dostluk hallerini, hayatımızda olan günlük yaşantılarını okumak çok güzeldi. Yumuşacık oldum Ceyhan, başarılı bir yazılımcı ve öğretim görevlisi olabilmek için önemli bir projenin içinde. Tuğrul ise bir savaş pilotu, üsteğmen. Bu ikisinin yolları hiç tahmin edemeyeceğiniz bir yerde, barda kesişiyor. Ceyhan tamamen bitik durumdayken onu ayağa kaldıran Tuğrul ile tanıştığında ve Tuğrul da onun güzelliğine çekildiğinde ortalığın alev alması çok da uzun sürmüyor elbette tek gecelik gibi görünen bu ilişki son bulmayacak merak etmeyin. Hiç tahmin etmedikleri şekilde yeniden bir araya gelecekler Ceyhan'ın hataları ve bazı tavırları beni deli etse de ikili sonunda inadı bırakıp sevgili olduklarında iki taraf da pamuk gibi insanlara dönüşüyor. Bu hallerini çok sevdim Tuğrul'un ailesini, yakın arkadaşlarını ve Ceyhan'ın onların arasına dahil olmasına ise bayıldım! Kitabı keyifle soluksuz okudum diyebilirim. Hele o son bölüm! Yüreğim dayanmaz hemen ikinci kitap gelsin istiyorum Devamında neler olacağını o kadar merak ediyorum ki... Bu karakterlerle bence siz de tanışmalısınız! Mutlaka okuyun
Black OutElif Kaplan · Pukka Yayınları · 2024352 okunma