·496 syf.····Okunma: 10 Ekim 2024 21:22 Elif, yaşadığı kötü olaylardan sonra yeni bir hayata başlamak istemektedir. Bunun içinde okulunu değiştirip tek başına eve çıkmıştır. Ailesi ve yakın arkadaşı Önder her daim yanında olsa da Elif tek başına ayakları üzerinde durmak istemektedir.
Yeni okulundaki ilk gününde ağzına kadar dolu olan sınıfta kendine yer bulmaya çalışırken arka sıraya doğru ilerlemiş ve bu bütün sınıfın ilgisini çekmiştir. Nedenini ise kapıdan giren çocuk ile anlamıştır.
Demir Kara, tanınan bir iş adamının oğludur. Aynı zamanda babasının yürüttüğü bazı işlerden o sorumludur. Eskiden eğlenceli, esprili biriyken, yaşadığı bazı şeyler ve verdiği kayıp onun karanlığa yönelmesine neden olmuştur. Lakin okula yeni gelen kız ilk gördüğü andan itibaren ilgisini çekmiştir.
Göründüğünden daha cesur, inatçı ve ona kafa tutan bu kızın kim olduğunu merak etmeye başlamıştır. Tıpkı bütün okul gibi... Elif ise Demir ve çetesi ile geçmişten bir bağları olduğunu fark etmiştir. Bunun içinde aralarına katılıp onlara her şeyi itiraf ettirmeye karar vermiştir.
Yıllar önce sevrek okuduğum bir seriydi ve karakterleri özlemişim.Her karakterin anlatımına yer verilmesi bence kurguyu daha anlaşılır hale getirmiş.Aynı zamanda Elif'in yaşananlardan sonraki psikolojisi daha iyi anlatılmış kitapta.Elif çok ağır şeyler yaşasada bir şekilde hayata tutunmayı başardı ve onun yerine kendimi koymak bile istemiyorum.Her ne kadar ailesi arkadaşları yanında olsa bile Elif gururu birçok şeyin önüne geçti. Bence azda olsa etrafındakileri düşünebilirdi.Demir'in ise geçmişten yaraları büyüktü ve Elif'ten sonra omzundaki yükler daha da arttı bence.Özelliklede her şeyin ortaya çıktığı kısımlar ve hesaplaşma bölümü çok iyiydi.Demir ve Elif'in arasındakiler bundan sonra nasıl ilerleyecek merak ediyorum. Umarım çok beklemeden ikinci kitaba kavuşuruz.