2024 27. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2024 14:05
Kitabın en özet hali adadaki 9 kişinin direkt olarak cinayet işlemese bile dolaylı yollarla insanların ölümüne sebep olmaları ve bu ölümlerin cezasını almaları. Bu kitabı okuduğum süre boyunca hiç sıkıldığımı hatırlamıyorum çünkü sürekli katilin kim olduğu hakkında tahminlerde bulundum. Kitap dil bakımından sade ve akıcı bir dile sahip, konu bakımından da sürükleyici. Kitaba dair en sevdiğim şey cinayetlerin "On Küçük Asker" şiirine bağlı kalınarak işlenmesi. Ayrıca kitap beni uzun süredir içinde bulunduğum reading slump durumundan kurtardı, elime aldığım hiçbir kitabı okuyamaz hale gelmiştim ama On Kişiydiler sayesinde bu durum bitti. O yüzden aklıma takılan yerleri göz ardı ettim. Spoiler! Genel olarak kitabı çok beğendim ama eksik yön olarak finalinde Yargıç Wargrave'nin ölümünü gözümde canlandıramadım, o kısım olmamıştı sırf sonunu getirmek için yapılmış gibiydi. Ben en başından beridir Armstrong ve Wargrave'den şüphelenmiştim, Lombard'ın "Tanrı'nın insanları cezalandırmak için uzattığı el rolünü oynamaya alışmış, yargıç kürsüsünden insanları mâhkum etmiş." cümleleri aslında Philip'in tek doğru tahminde bulunan kişi olduğunu gösteriyor.
Duygu/Düşünce
On KişiydilerAgatha Christie · Altın Kitaplar · 202143,6bin okunma