Arada Bir Yerde - Marc Klein
2024 95. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2024 18:47
"Unutma bazen bir kelebek sadece bir kelebektir. Cennetten gelen bir işaret değil." Arada Bir Yerde Merhabalar herkese... Marc Klein'ın kaleminden Arada Bir Yerde isimli, aynı zamanda da bir Netflix filmi olan kitabının kendimce incelemesiyle buradayım. Aşk asla ölmez temalı bu kitabı beğeneceğimi düşünmüştüm fakat tam tersi yapay ve çok sığ buldum açıkçası. Bazı yerleri gerçekten yüreğe dokunsa ve hüzünlü olsa da kitap bana göre sonuna kadar yapaylığından çıkamadı. Kitabın konusuna değinecek olursam; Tessa Jacobs çocukluğunun büyük bir çoğunluğunu koruyucu aileler arasında geçiren, artık ne kendisini evlat edinen ebeveynlerinin ne de arkadaşlarının ve ne de etrafındaki diğer insanların sevgilerini hak etmediğine inanan on yedi yaşında bir kızdır. Tessa kendince fotoğraf çekmeyi çok seven ve bu sanat için herşeyden ödün veren, çektiği fotoğrafları her ne kadar kendisi kabullenemese de çok beğenilen bir kızdır aynı zamanda. Komşu kasabadan son sınıf öğrencisi Skylar Adams'la şans eseri bir sinemada karşılaştıklarında her şey tam anlamıyla değişir. İkisi arasındaki çekim çok kısa bir sürede yoğun bir tutkuya ve büyük bir aşka dönüşür. Kalbini bu aşka tüm benliğiyle açan Tessa, herşeye rağmen sevgiyi hak ettiğine inanmaya başlar. Skylar Tessa'ya kendini sevmeyi ve kendini tamamlamayı öğretir. İki genç birbirlerine duydukları aşkla kalpleri birlikte atmaya başlar. Adeta ruh ikizi gibilerdir. Trajik bir kaza sonrasında Tessa bir hastane odasında tek başına uyanır. Ve sonra korkunç haberi öğrenir: Skylar ölmüştür. Tessa kazaya dair hatırlamadığı anlara ve kafasında yanıtlayamadığı sorulara cevap ararken Skylar'ın ruhu diğer taraftan ona ulaşır. Aşkın asla ölmeyeceğine inanan Tessa, umutsuzca son bir kez Skylar'ı görebilmek ve ilişkilerine hak ettiği sonu verebilmek amacıyla zamana karşı bir yarışa girişir. Kitabın dili anlatımı akıcı ve sade olsa da kitapta tanımlayamadığım bir sığlık vardı. Kurgu ilgi çekici ve merak uyandırıcıydı fakat karakterlerin duygu yoğunluğu ve aşkları çerçeveye tam oturtulamamış. Üstelik sonu da gayet tahmin edilebilirdi. Gereksiz detaylarla süslü olan bu kitapta hislerin tasvirleri de bana yetersiz geldi. Baştan sona bir ruhsuzluk hakimdi. Kısacası boşa zaman kaybı oldu benim için. Yine de belki seven okurlar olabilir. Keyifli okumalar diliyorum. Kitaplarla kalın. Sevgiyle.<3
Arada Bir YerdeMarc Klein · Theseus Yayınları · 202228 okunma
2 +1'leme