2024 26. kitabı
Ne vakittir böylesine akıcı böylesine faideli bir kitap okumamıştım. Vesile olan hocama teşekkür ederim. Kitapta üniversite okuyan veya mühendislik mesleğini seçen kardeşlerin eğitim hayatında, gerek günlük yaşamda olsun veya meslek seçimlerinde olsun Müslümanca duruşunu asla bozmadan ilerlemesini öyle anlaşılır şekilde aktarıyor ki, adeta rehber niteliğinde yok göstermiş oluyor. Hiç sıkılmadan kitabı bir günde bile okuyup bitirebilirsiniz. Cihat nedir? Dava şuuru nedir? Yaşamından örnekler vererek daha net kavramamızı sağlıyor. Ayrıca mühendislik mesleğinin seçilmesinde dava şuuruyla hareket edilmesini, Müslüman duruşunun asla bozulmaması gerektiğine vurgu yapılıyor. Kıymetli hocaların görüşleriyle yol gösteriyor. Namazın önemini, Müslümanca yaşamanın ilkelerini ayetler ve hadisler ışığında önümüze koyuyor. Üniversite hayatından tutunda iş hayatına kadar Nelerden kaçınmamızı, nelere dikkat etmemiz gerektiğini, zorluklar karşısında yapılması gerekenleri öğütleyip inceleme fırsatı sunuyor. Her ne kadar müslümanların imajını karalamaya çalışsalarda, tembel işe yaramaz olarak gösterseler de, bunun böyle olmadığını çok çalışarak ve savunma sanayisinde büyük başarılar elde ederek gösteriyoruz. Ve etmeye de devam edeceğiz. Ülkece, milletçe gurur duydugumuz ve duyacağımız mühendisler yetiştirmek her daim nasip olsun. Amin Bu eserden bende üzerime düşeni aldım. Elhamdülillah
Müslüman Mühendisin Yol HaritasıMuhammed Yusuf Kadıoğlu · Dava Adamı Yayınları · 202374 okunma