Eser İnceleme
2024 3. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2024 00:00
Yerçekimine karşı bir balonla yükselebiliyorsak Bir olayı çok net hatırlıyorsak onun yaşadığı ana geri gidebiliyorsak Zaman boyutundaki hareketi durdurmayı hızlandırmayı ya da aksi yönde seyahat etmeyi neden istemeyelim ki ! “ diyor Zaman Yolcusu. Felsefik bakış açısıyla, zamanı uzayın boyutlarından biri olarak kabul eder ve dört boyut geometrisi üzerinde çalışır bu istekle zamanda yolculuk etmek için zaman makinesi inşaa eder . Sürücünün karar verdiği şekilde uzay ve zamanda istediği yöne istediği şekilde seyahat eden bir makine.Malikanesine gelen arkadaşlarına bu şekilde bahseder icadından ve kendi inşa ettiği makinesiyle geleceğe doğru fırlatılır.Zamanın hızlı akışına ,her bir dakikanın bir güne bir yıla denk geldiğini deneyimler ve o anki hisleriyle bu süreci anlatır.Zaman makinasını durdurur ve kendini 802 binli yıllarda bulur ve kendince dönemi anlamlandırmaya çalışır.İnsanoğluna ne olmuştu? Bu dönemde minyon canlıları adını daha sonra öğrendiği Eloileri görmesi ve hayatlarına bir şekilde dahil olmasıyla bu dönemi anlamlandırmaya çalışır.Güç ihtiyaçtan doğar ! konfor yerini çürümeye bırakır ! Bu canlıları bu hale getiren sebepler neydi ? Neden yer altında yaşadıklarını daha sonra öğrendiği canavar görünümlü Morloklardan bu kadar korkuyorlar ? Neden bu şekilde bir yaşam mevcuttu ? Zaman yolcumuz zaman makinesini kaybetmesiyle kendini bu gelecek dönem yaşamının içinde bulur hem sorularına cevap arar hemde makinesini bulmak için mücadele eder.O dönemde yaşadıklarını dost meclisinde anlatıp biz okuyucularımızla buluşturur. Yazarın belkide insanlığın geleceğine ait düşüncelerini distopik toplum düşüncesi içerisinde ele aldığı bu eseri ben çok beğendim.
Zaman MakinesiH. G. Wells · İndigo Kitap · 201837,1bin okunma