Puan vermedi·115 syf.····Okunma: 14 Ekim 2024 14:45 Serinin dördüncü kitabı Mağrib. Genel hatlarıyla Fas,Cezayir, Lİbya,Tunus anlatılıyor. Tıpkı serinin diğer kitaplarında olduğu gibi bazı gerçeklerin yüzümüze vuruluşu içimi sızlatıyor. Müslüman ülkelerin sırf çıkarları için birbirlerine hıyanet etmesi ve bunun yazı olup yüzüme vurulması o kadar utanç veriyor ki tahammül edemiyorum. Kitap Cezayir/Fas ilişkilerinden bahsederken Fas/İsrail hattındaki gelişmeler ve Trump'ın Batı Sahra ile ilgili kararlarına değiniyor .Libya ve Tunus göğündeki yaraların durmadan kanatılması Arap baharı denilen gösterinin devam eden etkilerinden bahsediyor. Mesela İbn Ahmer diye bir isim geçiyor kitapta peki kim bu adam ? Zamanında sırf kendi çıkarları için Endülüsteki son müslüman yönetiminin yıkılmasında rolü olan bir müslüman . Çok yazık! Hal böyleyken Macron, Trump genelinde İtalya/İsrail veya Netenyahu bütün kötülüklerin babası evet fakat bütün bu isimlerin ekmeğine yağ süren müslüman ülkeler de suçlu. Üzgünüm.