·104 syf.·
2024 29. kitabı
Her şey biraz da görmek istediğimiz gibidir, gördüğümüzde, bildiğimizde mutlu olacağımız şekliyledir, amiyane deyişle, işimize geleceği şekliyle...insanlar konusunda bunca yanılmamız da bu sebepledir aslında." #kitaptanalıntılar #insanbiryanılgıdır #cemilkorkmaz Yazar, okuyucusuna hoş duygular yaşatmak gibi bir amacı olmadığını açıkça belirtiyor; tam tersine, rahatsız etmek istiyor ve bunu başarıyor da. Rahatsızlık, aslında bizim içimizde var olan, itiraf edemediğimiz ya da farkında olduğumuz ama dile getiremediğimiz gerçeklerin karamsar bir şekilde yüzümüze vurulmasından kaynaklanıyor. Bu açıdan herkesin kitapta kendisinden bir parça bulacağına neredeyse eminim itiraf etmeliyim ki benim çok oldu. Her bölümde farklı kitaplardan yansımalar gördüm ve sanırım ayrıca beğendiğim bölümler bundan kaynaklanıyor. Özellikle 6, 31 ve 36.bölümler üzerinde uzun uzun düşündüğüm ve altını çizdiğim yerler oldu.İnsana kendini anlatan nadir kitaplardan biri olarak bende değer kazandı. Ayrıca, 23 yaşında bir insanın bu kadar derin gözlem ve muhakkeme gücüne sahip olması ve bunları cesurca dile getirmesi kitabı değerlendirirken göz önünde bulundurulması gereken noktalar.Kesinlikle tavsiye ederim. "İnsanın koca bir yanılgı olduğunu anladım.Kazık olduğunu ama ipin bağlanmayacağını, deniz olduğunu ama yüzülmeyeceğini, gökyüzü olduğunu ama solunmayacağını...eğretidir, bataklıktır, kirlidir...anladım sonunda." "Sadece insanlar değil, kitaplar da çalar zamanımızı; bu yüzden insan hem satırlarını dinlediği insanı hem de satırlarını okuduğu kitabı özenle seçmelidir." Bu cümle, hem insan ilişkilerine hem de kitap seçimine dair derin bir uyarı niteliğinde."
İnsan Bir YanılgıdırCemil Korkmaz · Klaros Yayınları · 2022104 okunma
Rüya
Bakış açılarıma uygun, özenli bir kitap tercih etmişim bilmeden.Umarım hak ettiği değeri görür.🌸🙏