2024 42. kitabı
#SüperÇocuk Hayatınızın kalanını en büyük acınızın intikamına adadığınızı ve bu uğurda değer verdiğiniz insanları kaybettiğinizi düşünün? En sonda belki de en başından beri bu intikam planının yanlış bir hedef olduğunu farketseniz ne yapardınız? bugün sizlere @ ait olan muhteşem bir kitap ile geldim. Beni duygudan duyguya sürükleyen, her türlü acıyı okurken iliklerime kadar hissettiren, sonu ile şok eden bir kitap oldu. Böyle bir sonu asla beklemiyordum, resmen şaşkınlıktan ne hissedeceğimi bilemedim. Nasıl oldu bilmiyorum ama karakterlerin hepsiyle aşırı derin bağlar kurdum. Sadece Morgan ve Riley benim için her zaman sinir bozucu kişiler olarak kaldı. Sonda bile Riley'e olan sinirim geçmedi. Karakterlere değinecek olursam öncelikle Jason'ın ailesine çok üzüldüğümü söylemem gerek babası gerçekten bir şey yapabilir miydi bilmiyorum ve Mateo'nun acısını anlayabilsem bile bir aileyi böyle bir drama soktuğu için affedemiyorum içimde. Jason dostlar konusunda hep şanslı oldu, adamın belki de en büyük şansı harika dostlara ve ailelere denk gelmesiydi onun haricinde bir hayata bu kadar acı sığar mı diye isyan etmedim değil.. Tobias ve Harrison'un yaptığı dostluğu kimse yapmaz diye düşünürken sonrasında Yargıç, Lucas, William, Nolan ve diğerlerinin yaptığı fedakarlıklar gözlerimi doldurdu. Onlar için fedakarlık olmasa da benim için öyleydi. Küçük Larry, Philip, Tracy, Loren.. Minikler beni mahvetti ya. Philip'in, Jason'a söylediği sözü nedense unutamıyorum sonrasında sarılmaları beni yumuş yumuş yapmıştı. Emma konusunda kendimi nötr hissediyorum, ona üzülsem de Jason'a büyük haksızlık yapmış gibi geliyor bana. Martin ve Gina'nın Jason ve Olivia'ya beyaz yumurtalarım demeleri, Yargıcın Martin ile sürekli Çekicli katil diyerek uğraşması, Fred ve Jason'un tren yolculuğu, Harper ve Jennifer'in çocuklarına Philip'in adını vermeleri, Stan ve Ollie'nin masumluğu kalbimi sıcacık etti. Kitapta Jason'dan sonra belki de beni en çok Nolan ve Steve üzdü. Bahtı kara deyimi tam olarak onları tanımlayacak durumda. Kitabı okurken Yargıç'a, Nolan'a, Steve'e ve Jason'a sarılmayı çok istedim. Hayat onlar için fazla acımasızdı. Kurgusu o kadar güzeldi ki buraya ne yazsam az kalıyor, hangi karaktere değinsem yetersizmiş gibi geliyor. Her şey Monteo'nun acısını dizginleyemeyip bir aileyi heba etmesi ile başlıyor. Herkes acısını birilerinden intikam alarak hafifletmeye çalışıyor. Jason intikam planından vazgeçseydi sonları nasıl olurdu diye düşünmeden duramıyorum. Kesinlikle okumanızı tavsiye edeceğim, film tadında bir gerilim, dram sizi bekliyor.
Süper Çocuk Yanık Göz ve Genç NolanMurat İsfan Korkmaz · Bengisu Yayınları · 2024157 okunma