Merhabalar Efendim
Sizlere çıktığı günden beri almak istediğim, alıp okumaya başladığımda ise büyüsüne kapılıp elimden bırakmadığım ve hemen bitmesin diye yavaş yavaş okuduğum, bittiğinde ise boşluğa düştüğüm bir kitap ile geldim.
Bu kitap son zamanlarımın favori kitabı oldu kesinlikle. Başlarken çok büyük beklentilerim vardı. Ve hepsini de fazlasıyla karşıladı. Keşke çok daha uzun olsaydı.
Konusundan bahsetmek gerekirse;
Ölümcül bir lanetle lanetlenen Şeytanı Kral Elliot'un bu lanetten kurtulmasının tek bir yolu vardır. O da bir kızın kendisine aşık olması ve kızın en önem verdiği şeyi Elliot uğruna feda etmesi gerekmektedir.
Gemma, geçmişte yaşadığı skandal ile hayatı altüst olurken yeni taşındığı yerde kimsenin geçmişi hakkında bir şeyler bilmesini istemez. Bu yüzden insan içine karışmaktan kaçınır. Ama babası her zaman geçmişte yaşadığı olayları yüzüne vurarak onu bunaltmaya ve evlilik baskısı yapmaya devam eder. Gemma hem babasının baskısından ve rencide etmelerinden hem de geçmişini yüzüne vuran insanlardan uzaklaşmak ve kendini özgür hissettiği bir yaşam sürmek ister. Ama bunun için de paraya ihtiyacı vardır. Ve bir gün gazetede gördüğü bir iş ilanı ile özgürlüğüne kavuşmak umuduyla yazan adrese giden Gemma, Şeytani Kral Elliot'un tuzağına düşer.
Bundan sonrasi ise Laneti bozmak için yapılan korkunç bir pazarlık ve yavaş yavaş gelişen duygulardır.
Yorumum;
Ben bu kitaba saatlerce yorum yapıp üstüne konuşabilirim. O kadar güzeldi ki. Kitabın akıcılığı, yazarın kaleminin güzelliği ve sizi içine çeken sayfalariyla mükemmel bir kurguydu diyebilirim. Bazı yorumcular 'nefretten aşka' diye nitelendirmış bu kitabı ama bana göre öyle değildi. Yaraları benzer olan ve birlilerini anlayan iki karakter vardı kitapta. Ve bunların arasında gün geçtikçe oluşan duygular. Elliot ona her ne kadar 'Şeytani Kral' dense de pamuk kalpli biriydi. Kitabın bazı yerlerinde gülme krizlerine girdim diyebilirim. Elliot'un bahçesinde her gün bir taç yaprağı dökülen gülleri vardı. Ve son gül yaprağı da döküldüğünde lanet gerçekleşecekti. Tıpkı Güzel Ve Çirkin'deki gibi.. Daha fazla ayrıntıya girersem spolier olacak o yüzden burda bırakıyorum. Bu kitabın evrenini daha iyi anlamanız için ilk önce 'Peri Kralın Kalbi' kitabını okumanızı tavsiye ederim. Tabii okumadan da anlayabilirsiniz ama yinede benden bir tavsiye olsun.
Eğer güzel ve çirkin uyarlamalarını seviyorsanız bu kitabı mutlaka ama mutlaka okumalısıniz. 10/100 ️